Politie Pattaya handhaafde gisteren tijdens “Makha Bucha Day” stringent het alcoholverbod

PATTAYA:- Gisteren, zaterdag 24 februari voerden de lokale autoriteiten in heel Pattaya een grondige inspectie uit van uitgaansgelegenheden om het verbod op de verkoop van alcohol af te dwingen. Dit viel samen met Makha Bucha Day, een belangrijke boeddhistische religieuze viering waarbij de verkoop van alcoholische dranken ten strengste verboden is. 

In een nauwgezette operatie concentreerden agenten hun onderzoek op het bruisende Walking Street-gebied in Zuid-Pattaya. Opvallend is dat alle bedrijfsexploitanten bereidwillig het wettelijke verbod naleefden en onmiddellijk hun diensten stopten ter ere van de heilige dag.

Terwijl werd waargenomen dat een aanzienlijk aantal toeristen terugkeerde naar hun accommodatie, breidden de autoriteiten hun inspecties uit naar andere uitgaansgebieden, waarbij ze ervoor zorgden dat het verbod op de verkoop van alcohol tijdens deze religieuze gelegenheid strikt werd nageleefd.

Bedrijven die het alcoholverbod aan hun laars lappen, kregen te maken met ernstige juridische gevolgen, waaronder een gevangenisstraf van maximaal zes maanden en boetes van maximaal 10.000 baht.

Uit de eerste rapporten blijkt dat bedrijfsexploitanten coöperatief reageerden en het belang erkenden van het naleven van de wet op heilige dagen. Afgelopen nacht om 00:01 uur werd de verkoop van alcohol in heel Thailand hervat.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Pattaya Mail

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!