Vanaf 1 maart, eenrichtingsverkeer op Jomtien Beach Road, stadsbestuur informeert belanghebbenden over verkeersplan in Jomtien

PATTAYA:- De locoburgemeester van Pattaya, Khun Kritsana Boonsawad leidde afgelopen vrijdag een bijeenkomst om het geplande eenrichtingsverkeersysteem op Jomtien Beach uit te leggen. Het doel is om lokale ondernemers te informeren over het nieuwe verkeersplan en eventuele omleidingen aan te kondigen.

De bijeenkomst werd bijgewoond door Anupong Phutthawatrak, lid van de gemeenteraad van Pattaya en voorzitter van de Commissie voor Bestuur en Openbare Ordehandhaving, evenals vertegenwoordigers van het stadsbestuur, inwoners en ondernemers. Het evenement vond plaats in de Wat Krathum Thong.

Het gemeentebestuur van Pattaya heeft een bedrijf ingehuurd dat verantwoordelijk is voor de renovatie van Jomtien Beach Road om het probleem van de overstromingen in Pattaya en Jomtien op te lossen. De werkzaamheden kunnen echter wel impact hebben op het verkeer en de omwonenden.

Om het publiek en lokale ondernemers te informeren werd een bijeenkomst gehouden om het vervoersplan toe te lichten. Op 1 maart 2024 staat een testfase van de nieuwe verkeersregels gepland.

De voorgestelde verkeersregeling omvat een eenrichtingssysteem op Jomtien Beach Road, waarbij één rijstrook (aan de strandzijde) van het kruispunt van de politiebus in Dongtan naar het kruispunt Chaiyapruek afgesloten is voor verkeer vanwege de bouwwerkzaamheden. Dit is bedoeld om drainagebuizen aan te leggen om overstromingen te voorkomen en om Jomtien Beach Road te verfraaien.

Ook de getroffen secundaire wegen worden aangepast:
* Thappraya Road, Boon Kanchana Road en Chaiyaphruek Junction worden eenrichtingsstraten.
* Jomtien Soi 5, 14 en Soi 7, 11, 14/1 worden ook eenrichtingsstraten.
* De soi-zijden van het Grand Jomtien Palace Hotel blijven open voor verkeer, maar parkeren is op bepaalde dagen beperkt om het gemak voor zakenmensen en het publiek te vergroten.

Tijdens de bijeenkomst werden aanpassingen gedaan aan de voorgestelde plannen om de impact op de bevolking te minimaliseren. De stad Pattaya heeft de voorgestelde wijzigingen geaccepteerd en de relevante autoriteiten en het gecontracteerde bedrijf ingeschakeld om de bouwwerkzaamheden uit te voeren met minimale impact op het publiek.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Pattaya PR

Tags:

Eén gedachte over “Vanaf 1 maart, eenrichtingsverkeer op Jomtien Beach Road, stadsbestuur informeert belanghebbenden over verkeersplan in Jomtien”

  1. Er is nu al een discussie gaande dat de hele operatie geen 2 maar 5 jaar gaat duren..

    Dit gaat ongetwijfeld toeristen kosten…
    Uit wijken naar bang sarey
    Is de beste oplossing..

    We gaan het wel zien tzt..

    2de beach road is nog niet eens klaar..
    Gaat een grote puinhoop worden…
    Ik zie het wel in augustus.

    Vandaag terug naar nederland

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!