Voormalig Cambodjaanse premier Hun Sen bij Thaksin Shinawatra op bezoek om over “koetjes en kalfjes” te praten

BANGKOK:-De voormalige Cambodjaanse premier Hun Sen is in Bangkok aangekomen om de voormalige Thaise premier Thaksin Shinawatra te bezoeken in zijn Chan Song La-residentie. Volgens berichten arriveerde Hun Sen om 10.00 uur met zijn privévliegtuig op de internationale luchthaven Don mueang.

Het bezoek kwam enkele dagen nadat Thaksin voorwaardelijk werd vrijgelaten nadat hij had voldaan aan de criteria van het Department of Corrections om een ​​derde van de gevangenisstraf uit te zitten en bovendien oud en ziek te zijn.

Voordat de voormalige Cambodjaanse leider arriveerde, zei Sitanan Satsaksit, de oudere zus van activiste Wanchalearm Satsaksit, die naar verluidt in 2022 in Cambodja verdween, dat ze een protest zou organiseren voor de residentie van Chan Song La om haar verzet te tonen tegen de verklaring van de Cambodjaanse regering de Verenigde Naties dat de zaak Wanchalearm geen geval van gedwongen verdwijning is.

Volgens Thaksins dochter, Khun Paetongtarn vertelde zou Hun Sen zich zorgen maken over de gezondheid van Thaksin. De twee voormalige leiders zullen samen lunchen en Hun Sen zal daarna terugvliegen naar Cambodja, zo maakte een bron bekend.

Thaksin en Hun Sen hebben naar verluidt een zeer nauwe relatie.

Hun Sen trad af als leider van het land en is momenteel voorzitter van de Hoge Privy Council van de koning. Zijn oudste zoon Hun Manet is de nieuwe premier.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!