Noord-Thailand kampt met ernstige luchtvervuiling terwijl Bangkok heldere lucht ervaart 

THAILAND:-Zeventien provincies in de noordelijke en noordoostelijke regio’s van Thailand kampen met gevaarlijke niveaus van luchtvervuiling, zoals gerapporteerd door het Crisismanagementcentrum voor luchtvervuiling (ACMC) van het land. In schril contrast daarmee geniet Bangkok van een heldere hemel, vrij van de gevaarlijke PM2.5-deeltjes, waardoor inwoners de kans krijgen om gemakkelijk te ademen. De komende zeven dagen, van 23 tot 29 februari, zal de situatie naar verwachting verbeteren.

Het ACMC, onderdeel van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, heeft de luchtkwaliteit in heel Thailand gemonitord en opgemerkt dat de gemiddelde PM2,5-niveaus over 24 uur varieerden van 10,7 tot 63,9 microgram per kubieke meter (μg/m³), waarbij de standaarddrempel vastgesteld op maximaal 37,5 µg/m³.

De norm is overschreden in 17 provincies, waaronder Chiang Rai, Nan, Phayao, Lamphun, Lampang, Sukhothai, Phitsanulok, Kamphaeng Phet, Nong Khai, Nakhon Phanom, Sakon Nakhon, Mukdahan, Kalasin, Amnat Charoen, Yasothon, Ubon Ratchathani en Si Sa Ket.

Bangkok en omgeving, gecontroleerd door de afdeling Pollution Control in samenwerking met de Bangkok Metropolitan Administration, rapporteerden een goede luchtkwaliteit met PM2,5-niveaus tussen 10,7 en 27,9 µg/m³.

De zevendaagse voorspelling duidt op een dalende trend in PM2,5-niveaus voor Bangkok en omliggende gebieden, hoewel sommige locaties voorzichtig moeten blijven. Voor de noordelijke provincies wordt een daling verwacht rond 25 tot 26 februari.

Het publiek kan op de hoogte blijven van de luchtkwaliteit via websites als Air4Thai.com en airbkk.com, maar ook via de mobiele applicaties Air4Thai en AirBKK.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!