UPDATE | Canadese man beweert dat een criminele bende in het vliegtuig hem dwong de vliegtuigdeur te openen

CHIANG MAI:- De Canadese passagier, die eerder deze week de deur van een vliegtuig van Thai Airways opende, beweert dat hij uit het vliegtuig moest ontsnappen omdat een criminele bende uit Vietnam achter hem aan zat. De buitenlandse man was vrij van drugs en er was geen sprake van geestelijke gezondheidsproblemen.

Lees ook> https://ollekebolleke.info/passagier-opent-tijdens-het-taxien-op-een-vliegveld-in-noord-thailand-de-deur-van-een-thai-airways-vliegtuig/

De 40-jarige Canadese man, Wong Sai Heung, werd j.l. 7 februari gearresteerd op de internationale luchthaven van Chiang Mai toen hij tijdens het opstijgen probeerde de TG121 Chiang Mai-Bangkok Thai Airways-vlucht te verlaten. ThaiRath meldde dat zijn acties gevolgen hadden voor 13 vluchten en 2.296 passagiers.

Volgens MGR Online is Wong een computeringenieur. Hij kwam op 3 februari Thailand binnen, bezocht de provincie Chiang Mai en nam vervolgens de vlucht van Thai Airways naar Suvarnabhumi Airport op weg naar Canada.

Aanvankelijk werd gemeld dat de actie van de man was ingegeven door een paniekaanval. Agenten brachten hem naar het politiebureau Phuping Vajanivej in Chiang Mai om het ware motief achter zijn daad te ondervragen.

Tijdens het verhoor informeerde Wong de politie en de media dat een duistere organisatie hem achtervolgde in Vietnam, in een poging hem kwaad te doen. Hij geloofde dat de bende hem in het vizier had en hem met succes kon neerschieten terwijl het vliegtuig met 80 kilometer per uur op de landingsbaan stond. Mogelijk was de bende van plan het vliegtuig te vernietigen, dus moest hij voor zijn veiligheid uitstappen.

Onderwijl zijn er wel  twee aanklachten tegen de Canadese man ingediend, waaronder: Artikel 7 van de Wet op bepaalde misdrijven tegen de luchtvaart en Sectie 232, lid 2, van het strafrecht.

De provinciale rechtbank van Chiang Mai heeft borgtocht afgewezen en Wong zit momenteel in hechtenis. Thai Airways onderzoekt de schade aan het vliegtuig en de luchtvaartmaatschappij, met plannen om aanvullende klachten tegen Wong in te dienen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!