Het in Centraal Thailand gelegen Ayutthaya promoot het nachtelijke bezoek aan de oude historische tempels in de provincie

AYUTTHAYA:- Het departement van Schone Kunsten heeft de terugkeer aangekondigd van het populaire nachtelijke tourprogramma over oude tempels in de provincie Ayutthaya, dat nu officieel ‘Ayutthaya Sundown 2024’ heet. Het programma, dat vorig jaar werd gelanceerd in het kader van het zachte machtsbeleid van de regering, loopt van 2 februari tot 30 april.

De nachtelijke rondleidingen, die hebben bijgedragen aan een toename van 40 procent in het aantal bezoekers aan Ayutthaya en de toegenomen inkomsten uit het lokale toerisme, omvatten verlengde bezoekuren tot 21.00 uur op belangrijke historische locaties zoals Wat Chaiwatthanaram, Wat Ratchaburana en Chantharakasem Palace. De rondleidingen worden aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag.

De directeur-generaal van departement van  Schone Kunsten, Khun Phanombut Chantarachot, merkte de positieve economische impact van de rondleidingen op. Alleen al het huren van traditionele Thaise kostuums voor foto-opnamen bij deze attracties leverde tijdens het voorgaande twee maanden durende programma naar schatting 600.000 tot 700.000 baht per weekend op. De toegangskaarten voor het Ayutthaya Historical Park bedroegen in november en december ook meer dan 2 miljoen baht.

Ayutthaya, dat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, was vanaf 1350 de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Siam en bloeide tot de 18e eeuw als centrum van mondiale diplomatie en handel. Het Ministerie van Schone Kunsten overweegt een voorstel om soortgelijke nachtelijke kijkprogramma’s te introduceren in andere historische parken in Thailand, waaronder in de provincies Sukhothai, Kamphaeng Phet en Nakhon Ratchasima.

Het departement van Schone Kunsten overweegt een voorstel om soortgelijke nachtelijke rondleidingen te organiseren in andere historische parken in Thailand, waaronder de provincies Sukhothai, Kamphaeng Phet en Nakhon Ratchasima.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!