Veroordeeld tot 10 jaar cel, maar de 36-jarige Oussama leefde ondergedoken als DJ in Thailand

BELGIË:- In ons land zochten de politiediensten al jaren naar hem, omdat hij op een zondagavond in een drukke straat op de auto van zijn vriendin schoot. Al die jaren leefde Oussama Achmal (36) ondergedoken als DJ in Thailand, zo blijkt nu.

Op zondagavond 19 januari 2014 schoot een man op een VW Golf, die door de Genstesteenweg in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek reed. In de auto zaten een 32-jarige Fransman, en twee jonge vrouwen. De schutter had het duidelijk op de inzittenden gemunt: hij vuurde vier kogels af. De chauffeur kreeg een kogel in het been. Hij werd zwaargewond naar het UZ Brussel in Jette gebracht.

Het leek op een afrekening in het drugsmilieu, maar één van de inzittenden sprak dat tegen: het ging om liefdesverdriet. “Ik weet wie die schutter is”, vertelde één van de vrouwen in de auto aan de politie. “Dat was mijn ex-vriend, Oussama Achmal.”

Dat hij de ex-vriend was, daarvan was Achmal op dat moment nog niet van overtuigd. De relatiebreuk was nog niet verteerd. In zijn ogen had hij zijn vriendin betrapt met haar Franse minnaar. Na de schietpartij sloeg Achmal op de vlucht, en was hij al dagenlang voortvluchtig.

Terwijl de Belgische politie hem zocht, leefde Achmal als DJ in de badplaats Patong.

Achmal werd op 1 juni 2018 tot tien jaar cel veroordeeld door het Brusselse hof van beroep. De man uit Laken was overigens aanwezig op zijn eigen proces, maar in de rechtszaal werd zijn onmiddellijke aanhouding niet uitgesproken. Kort daarna bleek de man spoorloos verdwenen.

Vertrokken naar Thailand, zo bleek vorige maand. Achmal reisde met zijn Belgisch paspoort naar Thailand, en woonde er achtereenvolgens in Bangkok, Sisaket en Phuket. Sinds kort woonde hij in de badplaats Patong: de belangrijkste toeristische trekpleister van Phuket, die bekend staat voor het nachtleven. Achmal maakte daar naam en faam als DJ in een club.

Thailand kreeg in december een uitleveringsverzoek van ons land. De Belg werd opgepakt in zijn appartement in Patong. Als Achmal uitgewezen wordt naar België, zal hij hier zijn celstraf moeten uitzitten.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!