Thailand wacht negen dagen neerslag met de nodige temperatuursschommelingen 

PATTAYA:- Het Thais meteorologisch instituut, het TMD,heeft regen voorspeld voor de komende negen dagen, van 22 tot en met 31 januari. Het TMD verwacht dat er onweersbuien zullen plaatsvinden in de noordelijke, centrale en bovenste noordoostelijke regio’s, waarbij de temperaturen naar verwachting zullen stijgen. De voorspelling is vandaag, 23 januari, bijgewerkt door het Europees Centrum voor Weersverwachtingen op Middellange Termijn (ECMWF).

Van 23 tot 26 januari zal een matige tot sterke koude luchtmassa zich verspreiden over de Noordoost- en Zuid-Chinese Zee, resulterend in een zuidelijke wind en een zuidoostelijke wind die vocht uit de Golf van Thailand meevoert. Dit zal gevolgen hebben voor de lagere centrale regio, de oostelijke regio, Bangkok en omgeving en de hogere zuidelijke regio.

De weersvoorspelling voor de komende zeven dagen, van 23 tot 27 januari, suggereert dat Thailand te maken zal krijgen met onweersbuien en een temperatuurdaling van 1-4 graden Celsius.

In Bangkok en omgeving zal de temperatuur iets dalen (1-2 graden Celsius). In de zuidelijke regio zal de regenval toenemen, waarbij in bepaalde gebieden in het lagere zuiden zware regenval wordt verwacht. Na 23 januari zullen de windgolven toenemen.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!