Jonge Thaise ondernemer in Chiang Mai helpt mensen met een laag inkomen de winter door te komen, door een rijst- en currywinkel voor 10 baht te openen

CHIANG MAI:- Een ondernemer uit deze noordelijk gelegen hoofdstad is erg begaan met zijn medemens en heeft  tegen de economische trend een rijst en curry winkeltje geopend, waar de bijgerechten worden verkocht voor 10 baht per kom, terwijl rijst wordt verkocht voor 10 baht per bord, met onbeperkte navullingen. 

Er prijken dan 20 gerechten op de menukaart, dus genoeg keuze om uit te kiezen, waarvan de hoeveelheid verandert en de prijs waard is. Hij doet dit om de mensen met een laag inkomen te helpen genoeg te eten.

Economische journalisten lieten weten dat dit tegen de huidige economische trend ingaat, doordat de kosten van levensonderhoud met de dag stijgen, waardoor de reguliere restaurants hun prijzen moeten verhogen op basis van hogere inkoopkosten.

Deze winkel heet “Khao Kaeng 10 Baht Chiang Mai” en ligt aan de Ja Ban Road, in het tambon Phra Sing van Chiang Mai .

Zoals gezegd de bijgerechten worden verkocht voor 10 baht per kom, terwijl rijst wordt verkocht voor 10 baht per bord, met onbeperkte navullingen. En er is ook chilipasta en verse groenten om gratis te scheppen. Gedurende de dag, vooral ’s middags en’ s avonds, komen er eindeloze klanten langs om eten te bestellen.

Er is iedere dag een hoofdmenu: stoofpotje, kua kling, krokante meerval roergebakken met currypasta. De hoeveelheid van elk gerecht wordt als de prijs waard beschouwd. Bovendien is de heerlijke smaak gemakkelijk te vergelijken met die van met bekende restaurants.

De 30-jarige Khun Akapon Kirathan, de eigenaar van de winkel, zei dat hij eerder een rijst- en currywinkel had geopend en het in 2021 ook zo goedkoop verkocht, maar moest vanwege gezondheidsproblemen er even mee stoppen.

Tot de heropening een maand geleden waren de reacties goed, met veel klanten van alle geslachten en leeftijden die ons elke dag kwamen steunen, waaronder studenten, werkende mensen, groepen vierwielers en taxi’s.

Een ander ding is om klanten een verscheidenheid aan voedingsmiddelen te kunnen laten eten. Met slechts enkele tientallen baht kun je veel gerechten eten. Sommige mensen hadden twintig of dertig baht in hun portemonnee en konden toch hun buik vol eten.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!