Zorgen over de toename van het aantal Covid19 infecties en stijgend dodental in Thailand

BANGKOK:- Volgens het laatste rapport van het Thaise departement voor ziektebestrijding, het DDC, werden tussen 14 en 20 januari maar liefst 718 patiënten in ziekenhuizen opgenomen in een torenhoge golf van Covid19 infecties.

De grimmige statistieken laten een grimmige realiteit zien: het dodental is opgelopen tot elf, een schril contrast met de vier die slechts een week eerder werden gerapporteerd. De gemiddelde dagelijkse opnames bereikten een alarmerende 102, wat alleen al in de afgelopen week een verontrustende stijging van 12,9% laat zien. Van de 718 opnames hadden er 209 te kampen met ernstige longinfecties, terwijl bij 149 levensreddende beademingsapparatuur nodig was.

Verontrustend genoeg hadden zes van de dodelijke slachtoffers nooit een vaccin gekregen, terwijl vijf anderen twee doses van het beschikbare vaccinatieschema hadden voltooid. 

Zorgelijk genoeg waren 45 patiënten die afhankelijk waren van beademingsapparatuur niet gevaccineerd, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over de beschermende werkzaamheid van het vaccin.

Wat de urgentie groter maakt, identificeerde de afdeling Medische Wetenschappen de belangrijkste boosdoener achter de golf als de Covid JN.1-variant. Symptomen zijn onder meer hoesten, spierpijn, keelpijn, hoofdpijn en een loopneus. Er zijn echter geen aanwijzingen dat deze variant ernstiger is dan andere, zo stond in het Thaise PBS World geschreven.

Als reactie op de escalerende crisis waarschuwt het departement voor ziektebestrijding het publiek om op hun hoede te zijn voor het virus, door aan te dringen op het dragen van mondkapjes op drukke plaatsen, veelvuldig handen wassen en een Covid test te doen als griepachtige symptomen optreden. tevoorschijnkomen.

In gerelateerd nieuws is de Covid-variant JN.1* ontdekt in Thailand, met tot nu toe 40 gevallen gemeld. Thaise gezondheidsfunctionarissen houden de situatie nauwlettend in de gaten, aangezien wordt gespeculeerd dat de XBB-variant als dominante soort zal worden vervangen. De JN.1-stam werd in oktober vorig jaar voor het eerst gedetecteerd in Thailand en nam in december vorig jaar aanzienlijk toe.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Zorgen over de toename van het aantal Covid19 infecties en stijgend dodental in Thailand”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!