Landelijke bekende monnik uit Noordoost-Thailand zegende 301 autokentekens om de eigenaren geluk en voorspoed te brengen.

SURIN:- Een 97-jarige monnik uit het zuiden van de Isaan zegende 301 kentekenplaten van pickups in de hoop dat de zegening de eigenaren geluk en voorspoed zou brengen. De ceremonie vond plaats in de Wat Phattanathammaram, ook bekend als Wat Ban Dan Chong Chom, in de provincie Surin.

Tijdens de ceremonie namen Khun Sahachai Kampoon van het transportdepartement van Surin en andere functionarissen van het transportdepartement deel aan de boeddhistische wijdingsceremonie. 

De 301 kentekenplaten met de letters บษ, wat in het Nederlands overeenkomt  met ‘bezittingen’ en ‘een fortuin van een miljonair’ werden gezegend door Phra Luang Phu Heng Paphaso, de gerespecteerde abt van Wat Phattanathammaram.

Phra Luang Phu Heng Paphaso, een gerespecteerd figuur in het zuiden van de Isaan, word de god van het geluk genoemd. Hij is geboren in augustus 1927, het Jaar van het Konijn. Zijn ouders kwamen uit Cambodja, maar verhuisden tijdens de Franse koloniale periode naar Thailand. Ze vestigden zich in het dorp Ban Prasat, in het subdistrict Ta Ong, in het district Mueang in de provincie Surin, waar ze hun dertien kinderen verbouwden en grootbrachten, van wie Luang Phu Heng de zevende was, zo las uw nieuwsbeer in het Thaise Sanook News.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Landelijke bekende monnik uit Noordoost-Thailand zegende 301 autokentekens om de eigenaren geluk en voorspoed te brengen.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!