Politie Rayong in Oost-Thailand bekritiseert voor het instellen een avondklok van 22.00 uur aan kinderen onder de 18 jaar

RAYONG:- Het politiebureau van Rayong in de oostelijke provincie Rayong krijgt ongezouten kritiek omdat het een avondklok vanaf 22.00 uur voor inwoners onder de 18 jaar heeft ingesteld

Facebook bericht:
“Met ingang vandaag mogen mensen onder de 18 jaar na 22.00 uur hun huis niet meer verlaten zonder ouder of voogd. Iedereen die de regels overtreedt en zich ‘s nachts op straat of op openbare plaatsen begeeft, wordt op het politiebureau vastgehouden totdat zijn ouders of voogden hem komen ophalen.

“Deze maatregel is bedoeld om allerlei misdaden, gevechten en drugsgebruik onder kinderen te voorkomen. De politie vraagt ​​ieders medewerking om kinderen onder uw toezicht nauwlettend in de gaten te houden. 

Met vriendelijke groet, Politiebureau Rayong.”

Sommige internetgebruikers vonden de regels redelijk en passend, en voegden eraan toe dat veel Thaise tieners ‘s nachts samenkomen en gemeenschappen ontwrichten, terwijl anderen de wet zagen als een schending van de vrijheid van jongeren.

Het bericht werd later van de Facebook-pagina verwijderd na het debat op sociale media, en kolonel Weerapong Kongkaew van het politiebureau van Mueang Rayong stapte naar voren om de zaak op te helderen.

Verzoek om samenwerking
Kolonel Weerapong benadrukte dat de politie alleen om de medewerking van bewoners vroeg en dat het geen wet was die tot wettelijke straffen zou leiden.

“We willen dat de jeugd na school thuis blijft, eet, gaat douchen, boeken leest of huiswerk maakt en naar bed gaat. We willen gewoon dat gezinnen met kinderen erop kunnen vertrouwen dat de politie voor hen zal zorgen als ze buitenshuis iets verkeerds doen.”

Kolonel Weerapong voegde eraan toe dat de politie onderscheid kon maken tussen kinderen die met een redelijk doel het huis verlieten, en kinderen die ‘s nachts met een negatief doel het huis uit gingen.

Ondanks opheldering van de kolonel voerden sommige gebruikers van sociale media aan dat de politie de regel überhaupt niet had moeten afkondigen, omdat dit paniek zou hebben veroorzaakt over de situatie in de provincie. Als de politie onderscheid zou kunnen maken tussen goed opgevoede en zich misdragende kinderen, zou zij haar werk gewoon kunnen voortzetten en kinderen die onhandelbaar gedrag vertonen, kunnen vervolgen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!