Duizenden Thais komen naar Chiang Rai om de 60ste verjaardag van een gerespecteerde monnik te vieren 

CHIANG RAI:- Gisteren werd de 60e verjaardag van de gerespecteerde boeddhistische monnik, Phra Khuva Boonchum, uitbundig gevierd.

Zijn beminde gelovigen verzamelden zich voor een religieuze ceremonie in Wat Phra That Doi Wiang Kaew in de provincie Chiang Rai om de 60e verjaardag te vieren van de gerespecteerde monnik Phra Khuba Boonchum, ook bekend als Nanasamvara te vieren.

De vieringen, die plaatsvinden van 7 tot 9 januari, beloven een scala aan spiritueel verrijkende activiteiten. Van de nobele daad van het toekennen van studiebeurzen aan beginnende monniken en studenten tot het heilige ritueel van het sprenkelen van water op Phra Khuba Boonchum: elk moment wordt gekenmerkt door ontzag. De echo’s van de verhelderende preken zullen door het klooster in het district Chiang Saen weerklinken en de leringen van de eerbiedwaardige monnik versterken.

Phra Khuba Boonchum, ook wel de monnik van de Drie Naties genoemd, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten door zijn moeizame, eenzame meditatiepraktijken in grotten in Thailand, Myanmar en Laos. Zijn trouwe volgelingen in Myanmar kennen hem liefkozend als Mong Pong Sayadaw. Politiegeneraal Montri Yimyaem, voorzitter van de Doi Wiang Kaew Foundation, doet verslag van de nauwgezette voorbereidingen die momenteel worden getroffen.

“De tempel doet er alles aan om elke deelnemer beeldjes van Phra Khuba Boonchum te geven, wat bijdraagt aan de festiviteiten.  Paviljoens, extra parkeerplaatsen, toiletten en een armenhuis werden zorgvuldig ingericht om de vele deelnemers te huisvesten.”

De verwachting neemt toe nu de tempel zich voorbereidt op een toestroom van toegewijden, niet alleen uit Thailand maar ook uit Myanmar, Laos en China, zo meldde een Thaise krant. 

De spirituele aantrekkingskracht van Phra Khuba Boonchum overstijgt grenzen en trekt een groot aantal toegewijden aan die troost zoeken in de leringen van de monnik.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!