De oerstromingen in Zuid-Thailand zijn nog steeds kritiek

PATTANI:- De overstroming’s situatie in deze zuidelijke provincie is nog steeds kritiek omdat de rivieren Pattani en Sai Buri buiten hun oevers zijn getreden en de stad Pattani onder water hebben gezet, waardoor belangrijke economische gebieden onder water zijn komen te staan. 

Deze vrijdagmorgen steeg het waterpeil in de gemeente Muang Pattani onwijs snel. Bedrijfspanden aan de wegen Phiphit, Udom Withi, Kalapho, Chabang Tiko en Yaring stonden onder water. 

Op de Nong Chik Road die naar de stad Pattani leidde, waarlangs hotels en warenhuizen zijn gevestigd, staat het water boven de knieën . Er waren borden geplaatst om automobilisten te vertellen de route te vermijden en andere wegen te gebruiken. Veel auto’s en motorfietsen zijn daar gestrand.

Er zijn ook rode vlaggen gehesen bij de Dechanuchit-brug. Op verschillende plekken in de stad zijn zesenzestig waterpompen geïnstalleerd om het water snel af te voeren, maar er blijft steeds meer water naar binnen stromen.

Lokale bewoners zeiden dat de waterstanden in de gebieden langs de Sai Buri-rivier in Pattani de hoogste waren in ongeveer vijf decennia, omdat het overstromingswater van Narathiwat via Pattani naar de zee stroomde. Er is een officiële aankondiging uitgegeven waarin mensen worden gewaarschuwd hun kinderen niet in het water te laten spelen, omdat ze door de sterke stroming kunnen worden meegesleurd. 

In het Muang-district zijn zes tambons met 14 dorpen en 1.767 huishoudens getroffen door overstromingen, waardoor 6.603 inwoners zijn getroffen. Pattani, Narathiwat en Yala zijn de zwaarst getroffen van de vijf zuidelijke provincies die de afgelopen week de ergste overstromingen in decennia hebben meegemaakt. 

Volgens het Department of Disaster Prevention and Mitigation werden in totaal 93.220 gezinnen getroffen door overstromingen in 25 districten van de drie zuidelijke grensprovincies.

Alleen al in Narathiwat zijn bij overstromingen zeven mensen om het leven gekomen en is één persoon als vermist opgegeven.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!