Verschillende provincies in Thailand krijgen te maken met fikse onweersbuien en sterke wind 

PATTAYA:- Het Thaise weerinstituut voorspelde vandaag stevige onweersbuien en harde wind in Bangkok en omgeving, evenals in veel andere delen van Thailand.

Het Thais Meteorologisch instituut liet weten dat een nieuw hogedrukgebied van matige intensiteit, afkomstig uit China, het bovenste noordoostelijke deel van Thailand bedekte. 

Ondertussen overheersen oostelijke winden over de oostelijke, centrale en lagere noordelijke regio’s. De zuidelijke regio wordt beïnvloed door een lagedruksysteem langs de kust van Maleisië. 

Dit weerpatroon leidt tot onweersbuien en windstoten in de noordelijke, oostelijke en centrale regio’s, terwijl in de zuidelijke regio zware tot zeer zware regenval wordt verwacht.

Inwoners van de noordelijke, oostelijke en centrale regio’s van Thailand worden geadviseerd voorzichtig te zijn tijdens onweersbuien en harde wind. Het instituut stelde voor om open ruimtes, grote bomen, zwakke constructies en niet-stevige reclameborden te vermijden.

De bewoners in het zuiden van het land wordt aangeraden voorzichtig te zijn met plotselinge overstromingen veroorzaakt door zware regenval, vooral in heuvelachtige gebieden.

Golven van 1 tot 2 meter hoog, of hoger tijdens onweersbuien, worden verwacht in de Golf van Thailand en de Andamanse Zee, aldus het departement. Kleine schepen worden geadviseerd om voorzichtig te varen en te vermijden dat ze in deze periode in gebieden met onweersbuien varen.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!