Stroomafwaarts gelegen provincies in Thailand alert op overstromingen nu Chao Phraya-dam de sluizen verder geopend heeft

CHAI NAT:- De irrigatiedienst heeft gisteren de sluizen van de Chao Phraya-dam in de provincie Chai Nat verder opengezet, omdat het overstromingswater in de stroomopwaartse provincies steeg, terwijl rivieren in stroomafwaartse provincies dreigden te overstromen.

De waterstroom van de dam werd verhoogd van 1.470 kubieke meter naar 1.600 kubieke meter per seconde nadat stroomopwaartse provincies meer overstromingen meldden tijdens dagen van hevige regen.

Het rivierpeil voor het provinciehuis van Angthong, 70 kilometer stroomafwaarts van de dam, steeg met 20 centimeter tot 6,24 meter na de toename van de afvoer dinsdag.

De autoriteiten van Angthong hebben dringende waarschuwingen afgegeven aan de mensen die langs de Chao Phraya en haar zijrivieren, om zich schrap te zetten voor rivieroverstromingen. Sommige delen van Angthong staan ​​al onder water.

Ondertussen kregen verschillende andere noordelijke provincies dinsdag te maken met plotselinge overstromingen en wegspoelende wegen na dagen van hevige regen.

De overstromingen eisen een verwoestende tol van de levens van oudere bewoners in lokale gemeenschappen

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!