Israël weet 30 mensen gered, waaronder 14 Thais uit handen van de Hamas te redden 

ISRAËL:- De Times of Israël berichtte vandaag, 11 oktober, dat Israëlische troepen met succes 30 mensen hebben gered uit de zuidelijke kibboets van Ein Hashlosha, vlakbij Gaza. De groep bestaat uit 16 Israëliërs en 14 Thais.

De groep van dertig was tijdens het aanhoudende conflict al drie dagen vermist, totdat de autoriteiten gisteravond rond 21.00 uur een tip over hen ontvingen. Agenten haastten zich om de groep te redden en meldden dat ze veilig en wel waren.

Een 25-jarige Thaise man genaamd Tew nam contact op met Channel 3 voor hulp nadat hij en meer dan 100 Thaise mensen geen contact konden opnemen met de Thaise ambassade of de Israëlische autoriteiten.

Khun Tew zei dat zijn werkgever ze daar had achtergelaten en had gezegd dat ze moesten wachten. Ze bevonden zich slechts 2 kilometer van de grens met Gaza en konden niet langer wachten.

Tew zei dat hij en anderen hun koffers hadden gepakt en zich klaarmaakten om naar een veiliger plek te verhuizen. Ze drongen er bij de media op aan om hun verhaal aan zowel Thaise als Israëlische functionarissen te vertellen, zodat ze hen in veiligheid konden brengen.

Tew voegde eraan toe dat hij naar Thailand moest terugkeren, hoewel hij zich zorgen maakte over de reiskosten en de werkloosheid. Hij hoopte dat de Thaise regering de Thais in Israël zou helpen deze problemen te overwinnen.

Volgens de Thaise PBS verloren meer dan 1.000 Israëlische inwoners het leven in het conflict en raakten minstens 2.600 mensen gewond. Als Israëlische reactie werden ruim 900 Palestijnen gedood en minstens 4.250 gewond. Zes journalisten werden in de gebieden vermoord.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Times of Israël

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!