Vuurwapenamnestie: Illegale wapenbezitters in Thailand krijgen 30 dagen de tijd om hun vuurwapens in te leveren

BANGKOK:- In een poging het illegale vuurwapenbezit hard aan te pakken, heeft premier Srettha Thavisin een amnestie van 30 dagen opgesteld voor wapenbezitters zonder vergunning. Ze hebben nu een maand de tijd om deze vuurwapens op elk politiebureau in te leveren voordat strengere handhavingsmaatregelen worden toegepast.

Dit initiatief werd 13 september, geïmplementeerd na een inval waarbij een team van 100 functionarissen zich richtte op 21 locaties in Nakhon Pathom. De operatie resulteerde in de inbeslagname van ongeveer 16 wapens en 200 kogels van een netwerk dat lijkt op de georganiseerde misdaad.

Dit netwerk is in verband gebracht met een recent schietincident waarbij een snelwegpolitieagent betrokken was, dat plaatsvond tijdens een sociale bijeenkomst in de woning van Praween Chanklai, een lokale leider en exploitant van een bouwbedrijf, ook wel bekend als Nok.

De woordvoerder van de regering, Khun Chai Wacharonke verklaarde dat vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, Khun Anutin Charnvirakul door premier Srettha is aangewezen om toezicht te houden op een team dat speciaal is opgericht om de amnestie van een maand uit te voeren, zo meldde Bangkok Post.

Vice-minister van Binnenlandse Zaken, Khun Chada Thaiset, die eerder door Anutin de opdracht had gekregen om een ​​landelijk onderzoek uit te voeren naar lokale leiders met potentiële banden met machtige georganiseerde misdaadgroepen, bevestigde dat alle provincies deze taak actief nastreven.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!