Amerikaanse man staat voor een dilemma als de ouders van een Thaise vriendin een bruidsschat van 1 miljoen baht eisen

ISAAN:- Een Amerikaanse man vroeg internetgebruikers om advies over wat ze moesten doen nadat de familie van zijn Thaise vriendin een bruidsschat van een miljoen baht had geëist, in Thailand bekend als sinsod. Hij zei dat hij heel veel van haar hield, maar dat hij geen dwaze farang was.

De Amerikaan deelde zijn verhaal op het sociale mediaplatform Reddit. De man begon met uit te leggen dat hij een relatie had met een Thaise universiteitsstudent uit een provincie in de Isaan-regio van Thailand. Hij verwachtte dat zijn vriendin na haar afstuderen niet veel geld verdiende met haar carrière, maar haar ouders behoren tot de middenklasse en hebben een rederij.

De ouders vroegen de buitenlandse man om hen 1 miljoen baht als bruidsschat te geven, waarvan de helft na de huwelijksceremonie naar zijn verloofde zou gaan en de andere helft door de ouders in bewaring zou worden gehouden.

De Amerikaan voegde eraan toe dat het bedrag niet onderhandelbaar was, terwijl zijn vriendin het bedrag redelijk vond omdat ze de bruidsschat tijdens de huwelijksceremonie moesten laten zien.

De buitenlandse man sloot zijn post af met de mededeling dat hij over twee weken Thailand zou verlaten en mogelijk niet meer zou terugkeren, wat hem ertoe bracht de relatie te beëindigen.

Het bericht leverde meer dan 300 reacties op van Reddit-gebruikers. Sommige mensen op internet suggereerden dat de bruidsschat diende als een vorm van zekerheid voor de vrouw, omdat haar ouders misschien bang waren dat een buitenlander haar uiteindelijk in de steek zou laten. Anderen waren van mening dat de ouders er alleen maar voor wilden zorgen dat de man voor hun dochter kon zorgen.

Sommigen adviseerden de man om de relatie te beëindigen, omdat hij in de toekomst misschien nog meer voor de vrouw en haar gezin zou moeten zorgen. De meerderheid van de internetgebruikers adviseerde hem echter om zijn vriendin en haar ouders eerlijk te benaderen en hen te informeren dat hij de bruidsschat niet zou betalen, in plaats van zonder enige uitleg te vertrekken.

“Er heerst een stereotype onder de Isaan-bevolking dat westerse buitenlanders rijk zijn en dat het trouwen met iemand jou en je gezin een beter leven zal opleveren. Dus als de veronderstelling is dat jij, de potentiële echtgenoot, rijk bent, dan is de sinsod een soort eerste stap in jouw toewijding om voor haar en haar familie te zorgen”.

In de Thaise cultuur wordt bruidsschat vooral gezien als een manier om een ​​goed imago en de financiële status van het gezin te tonen. Hoe groter de bruidsschat die aan de bruid wordt betaald, hoe meer hij door de familie wordt geaccepteerd.

Een groot deel van de jongere generatie geeft echter geen prioriteit meer aan het bedrag van de bruidsschat bovenop hun droomhuwelijk, maar sommige van hun conservatieve ouders en familieleden geven er nog steeds om.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: Reddit

Tags:

5 gedachten aan “Amerikaanse man staat voor een dilemma als de ouders van een Thaise vriendin een bruidsschat van 1 miljoen baht eisen”

  1. Ik heb hetzelfde meegemaakt alleen ze wilde een Toyota vigo.
    Ze zeiden dat als ze een dure auto kregen dat ze me dan konden vertrouwen met hun dochter en dat ik bij haar bleef.
    Ik zei ok maar dan moeten jullie mij ook een Toyota vigo geven dat ze niet weggaat als ze de auto hadden.
    Einde relatie

  2. Die hele sinsod is natuurlijk een grote comedy.
    Thai showen graag en vinden het leuk om anderen jaloers te maken.
    Nieuwe auto, lekker eten, brommertje, armbandje, zet maar even op facebook, dat geeft even een gevoel om erbij te horen.

    Wat betreft de falang, in bepaalde toeristische gebieden gooit de gemiddelde fabrieksarbeider er even een paar maanlonen over de balk tijdens vakantie.
    Dat geeft ze ook even een koninklijk gevoel.

    Als je die twee acties gaat combineren, dan krijg je natuurlijk dit soort belachelijke situaties.

  3. Het gebeurt ook wel dat het gehele bedrag na de ceremonie teruggegeven wordt aan de bruidegom.
    Alles voor de show richting de rest vd familie, buren, de gemeenschap.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!