Terwijl het nieuwe kabinet wordt beëdigd, zei de nieuwe premier van Thailand, khun Srettha Thavisin dat er geen tijd voor neuspeuteren is

BANGKOK:- Premier Srettha Thavisin beloofde dat zijn regering de beginselen van de democratie zou hooghouden met de koning als staatshoofd, terwijl hij gisteren zijn nieuwe kabinet leidde om de ambtseed af te leggen. De beëdigingsceremonie vond plaats in de Amphorn Sathan Residential Hall in Bangkok in aanwezigheid van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin.

De premier werd vergezeld door zijn team van 34 ministers en plaatsvervangers.

Na de ceremonie vertelde Srettha aan de verslaggevers dat hij tijdens zijn werk de leringen van Zijne Majesteit als standaard zou opvolgen.

Hij herhaalde dat zijn regering zou dienen als een volksregering die onvermoeibaar zou werken in het belang van het publiek. Hij beloofde de gelijkheid tussen alle burgers te bevorderen om de welvaart van Thailand te vergroten.

Toen hem werd gevraagd of hij persoonlijk het economische team van de regering zou leiden, zei Srettha dat hij de kwestie eerst met andere ministers zou moeten bespreken. Hij zei: “alle ministers begrijpen en zijn zich bewust van de problemen waarmee de mensen worden geconfronteerd”.

“We zijn oprecht en op de hoogte van de economische en conflictkwesties waarmee burgers te maken hebben. De regering zou elk van deze kwesties op gelijke wijze aanpakken en zich inspannen om vooruitgang te boeken en zo snel mogelijk oplossingen te vinden”, voegde hij eraan toe.

De premier verklaarde dat zijn regering niet op de lauweren zou gaan rusten en dat deze meteen zou gaan werken.

Premier Srettha zal vandaag een speciale bijeenkomst houden met zijn kabinet om de beleidsverklaring aan het parlement te bespreken, die van 11 tot 12 september zal plaatsvinden.

Nadat de regering haar beleid aan de wetgevende macht heeft bekendgemaakt, zal de eerste formele kabinetsvergadering worden belegd. Op de agenda zou onder meer het houden van een referendum staan ​​om de huidige grondwet te wijzigen en de energiekosten te verlagen, zoals beloofd door de Pheu Thai Partij.

Srettha zei dat dergelijke plannen op 11 en 12 september zouden worden uitgelegd.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: workpoint.com 

Tags:

Eén gedachte over “Terwijl het nieuwe kabinet wordt beëdigd, zei de nieuwe premier van Thailand, khun Srettha Thavisin dat er geen tijd voor neuspeuteren is”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!