De nieuwe premier van Thailand overweegt verlening van de toeristenvisa van 30 naar 90 dagen

BANGKOK:- De nieuwe regering zal overwegen om de geldigheid van toeristenvisa van 30 naar 90 dagen te verlengen en de toegangsprocedures voor buitenlandse toeristen gemakkelijker, zo zei premier Srettha Thavisin in reactie op toeristische ondernemers die de regering opriepen om de toeristische sector te stimuleren. 

Hij zei echter ook dat de suggestie van sommige toeristische ondernemers dat de overheid toeristen uit China, India en Rusland zou moeten vrijstellen van visumplicht een andere kwestie is die gevolgen heeft voor de veiligheid en die zorgvuldig moet worden overwogen.

De premier had gisteren (zaterdag) een ontmoeting met ondernemers uit het toerisme in de provincie Phang Nga om naar hun problemen en aanbevelingen voor de promotie van toerisme te luisteren en om meer te weten te komen over het potentieel van wellness- en gezondheidstoerisme aan de Andaman-kust.

De bijeenkomst besprak ook de mogelijkheid om een ​​oude luchthaven in Phang Nga te renoveren om plaats te bieden aan kleine vliegtuigen en om het toerisme in lokale gemeenschappen te bevorderen om de verkoop van lokale producten en lokale inkomens te vergroten.

Er werd hem verteld dat er ongeveer 3.000 gemeenschappen waren die het potentieel hebben om een ​​lokaal toeristisch bedrijf te ontwikkelen, maar de meeste van hen zijn niet goed geregistreerd en hebben daarom geen toegang tot overheidssteun.

De premier vertelde de aanwezigen op de bijeenkomst dat hoewel Pheu Thai geen enkel parlementslid heeft in de provincies Phang Nga, Krabi, Phuket of Ranong, hij die provincies zonder discriminatie zal behandelen en zal proberen het toerisme daar te stimuleren, omdat hij ‘goed wil zijn’. de premier voor alle Thais”.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS world

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!