Het tumultueuze weeknieuws van Phuket: invallen, ongevallen, beleidswijzigingen en het vertrek van Family Mart

PHUKET:- Een reeks verrassende incidenten en opmerkelijk nieuws zijn vanaf het eiland Phuket naar voren gekomen, van voortdurende invallen in de massagesalons van Patong, een gevaarlijk auto-ongeval waarbij een toerist betrokken was, een tragisch verkeersongeval, vooruitstrevende regeringsbesluiten en een ingrijpende verandering in de detailhandel, het is mij nogal een bewogen weekje, dat zal onze medelanders, de Amsterdammer Jeroen Tak zeker kunnen beamen.

Onverbiddelijke illegale operaties zijn aan de gang in de massage-industrie van Patong, waar illegale activiteiten schijnbaar floreren. De situatie heeft de bewoners en het bedrijfsleven nogal onrustig gemaakt terwijl de onderzoeken zich voortzetten, wat leidde tot ongerustheid bij de eigenaren. Onlangs werd een bepaalde eigenaar van een massagesalon zelfs schuldig bevonden aan het in dienst nemen en uitbuiten van minderjarigen, wat de ernst van de schending van voorschriften en ethische normen aangeeft.

VERKEERSONGELUKKEN
In meer somber nieuws vond er een ongelukkig incident plaats op de openbare weg in Phuket toen een All-Terrain Vehicle (ATV) frontaal in botsing kwam met een bus. De bestuurder van de ATV was een buitenlandse toerist. Hij liep bij de crash behoorlijke verwondingen op. Dit incident heeft geleid tot bezorgdheid over de versterking van de verkeersregels en de veiligheid van toeristen.

Het eiland beleefde deze week opnieuw een grimmige episode. Een raadslid van de Phuket Provincial Administration Organization (PPAO) District 4 kwam om het leven toen zijn pick-up in een greppel langs de weg crashte. Vermoedelijk is hij tijdens het rijden in slaap gevallen. Om het incident verder te verduisteren, vond het ongeval plaats kort nadat hij vrienden had afgezet nadat ze allemaal een begrafenisdienst hadden bijgewoond.

DRUGS & WINKELEN
In een belangrijke stap in de richting van alternatieve geneeswijzen, gaf het kabinet van de regering toestemming voor proeven met opium en paddo’s voor medicinale doeleinden. Deze verrassend vooruitstrevende beslissing opent de deur voor baanbrekend onderzoek en potentiële vooruitgang in de gezondheidssector van het land.

Ten slotte, in een substantiële verschuiving in het retaillandschap van Thailand, brak het nieuws over de alom populaire keten FamilyMart heeft besloten haar activiteiten uit Phuket terug te trekken. Het vertrek van de retailgigant heeft een leegte in het landschap achtergelaten die van oudsher deel uitmaakte van het dagelijks leven van de lokale bevolking. 

Ik vraag mij af of er genoeg 7-Elevens in Thailand zijn voor de kleine dagelijkse boodschapjes?

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Thaiger 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!