Australische toerist maakt amok in een tempel van Pattaya, naar verluidt was hij high van cannabis

PATTAYA:- De vrede van een tempel in Zuid-Pattaya werd gisterochtend abrupt verstoord toen een ogenschijnlijk stonede Australische toerist het heiligdom begon te vernielen. De Australiër, genaamd Jason Bradley Scott sloop bij zonsopgang de tempel binnen, naar verluidt high van cannabis, en richtte schade aan voordat hij zichzelf verwondde tijdens zijn poging uit de tempel weg te vluchten.

De Wat Chai, ook wel bekend als Wat Chai Mongkol Royal Monastery, gelegen aan de South Road werd gisteren rond 6.20 uur druk bezocht door de monniken toen de bezoeker in kwestie, een Australiër geïdentificeerd als de 55-jarige Jason Bradley Scott, bij de tempel op een motortaxi kwam aanrijden.

Scott vond de meeste monniken in de toiletten en gebedsruimtes en maakte van de gelegenheid gebruik om stilletjes een van de kapellen binnen te glippen. Wat volgde was een razernij die resulteerde in de ontheiliging van de heilige plaats, inclusief de vernietiging van een paar kostbare ivoren slagtanden.

Phra Maha Watajak, een inwonende monnik in de tempel, werd door het lawaai naar de kapel getrokken. Scott probeerde echter al te ontsnappen. In zijn haast tuimelde de Australische man van een trap in de tempel af, waardoor zijn ontsnappingspoging op niets afliep, aldus de monnik.

Omringd door tempelvolgers lag de Australische man buiten westen. Dit erkennend en geconfronteerd met het grillige gedrag van Scott, besloten de tempelautoriteiten de politie en hulpdiensten te bellen voor hulp.

Scott verzette zich echter toen de politie probeerde hem in een ambulance te vervoeren. Hij weigerde mee te werken en schold het reddingsteam verbaal uit, waardoor er een scène ontstond in de anders zo serene omgeving van de tempel, zo meldde onze stadsreporter “Snelle Jelle”.

De politie slaagde er uiteindelijk in de vijandige Australische toerist van de tempel naar het ziekenhuis te vervoeren, waar wetshandhavers zijn toestand omschrijven als “buitengewoon onwillig”. Na beoordeling van de schade zegt Phra Maha Watajak dat de tempel gerechtigheid zal nastreven.

“We zijn van plan aangifte te doen bij de politie om een ​​gerechtelijke procedure tegen de man te starten.”

“Hoewel gemeld is dat hij onder invloed was van cannabis, hebben is er nog geen concreet bewijs gevonden om deze bewering te staven.”

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: รักสยาม นิวส์

Tags:

Eén gedachte over “Australische toerist maakt amok in een tempel van Pattaya, naar verluidt was hij high van cannabis”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!