Thailand moet beter zijn best doen om PET-plastic flessen te recyclen 

BANGKOK:- De federatie van Thaise industrie (FTI) en het Thais instituut voor industriële normen (TISI) werken samen om de effectieve recycling van plastic PET-flessen te bevorderen om afval en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

De vereniging van de Thaise drankenindustrie, de Recycling Vereniging, de Groep kunststofindustrie, de Industriële Vereniging van Thailand en milieuactivisten/natuurbeschermers kwamen deze week bijeen tijdens een workshop georganiseerd door de FTI en de TISI om de toewijding van organisaties te tonen om drankflessen gemaakt van milieuvriendelijk polyethyleentereftalaat (PET) plastic beter te beheren in het recyclingproces.

Bovenstaande organisaties behoren tot de ondertekenaars van een overeenkomst die op 30 maart is gesloten om ondernemers te begeleiden bij het toepassen van milieuvriendelijke praktijken, met name het idee om de transparantie en kleurloosheid van plastic PET-flessen te behouden om hun waarde in het recyclingproces te maximaliseren.

De bijeenkomst in maart werd georganiseerd door de modelwerkgroep BCG (integratie van bio-economie, circulaire economie en groene economie) met als doel een overeenkomst tot stand te brengen waarbij verschillende belanghebbenden in de toeleveringsketen van PET-flessen betrokken waren en in het bijzonder om de kwestie van gekleurde PET-dranken aan te pakken flessen die vaak worden uitgesloten van het recyclingsysteem vanwege hun lagere waarde, wat van invloed is op de aankoopprijs. Gekleurde PET-drankflessen zijn geprijsd op 1 baht per kg, aanzienlijk lager dan doorzichtige PET-flessen die worden gewaardeerd op 6 – 7,50 Baht per kg. Dit heeft invloed op de motivatie voor inzameling en is mogelijk niet kosteneffectief wanneer rekening wordt gehouden met transport- en certificeringsnormen die door de commissie zijn vastgesteld.

De overeenkomst is slechts een van de inspanningen die worden geleverd om de hiaten in het post-consumer verpakkingsbeheer op te vullen. Opmerkelijke initiatieven zijn onder meer een utgebreide producentenverantwoordelijkheid (EPR) of het PackBack-programma, Plastic Road-onderzoeken en het afvalbeheerproject “MEGA City”, uitgevoerd in de provincie Rayong en het Klong Toey-gebied van Bangkok.

Deze overeenkomst biedt richtlijnen voor fabrikanten van drankflessen van PET-plastic om drankflessen te produceren van PET-plastic dat kan worden gerecycled, waarvan de TISI verwacht dat het een belangrijk hulpmiddel en mechanisme zal zijn om afval en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!