Poging om bloedbroeders te worden werkte in Chonburi averechts, ambulance moest uitrukken om doodbloeden te voorkomen

CHONBURI:- Twee dronken Thaise mannen wendden zich tot een reddingsdienst in de provincie Chonburi voor medische hulp nadat hun poging om een ​​eeuwige band te smeden door middel van een bloedpact mislukte, waardoor een van hen een onhandelbare bloedende wond achterliet.

Het Baan Tung Hiang Community Sawang Rescue Team, gelegen in het Phanat Nikhom-district van Chon Buri, vertelde tegen een reporter van Workpoint News dat gisteravond rond 20.00 uur twee mannen met spoed hun centrum binnen kwamen rennen om hulp te zoeken voor een snijwond aan een van de polsen van de mannen.

De personen werden geïdentificeerd als de 34-jarige Apichate Boonsa en de 42-jarige Boonhome Phew-ngam. Apichate liep een diepe snee op aan zijn linkerpols, terwijl de wond van Boonhome, ook aan zijn linkerpols, minder ernstig was.

Het duo beschreef hun hachelijke situatie aan het reddingsteam en onthulde dat ze collega’s waren in een plaatselijke fabriek en pas een maand kenden. Toch had zich in deze korte tijd een diepe kameraadschap ontwikkeld, die hen dwong hun vriendschap te verstevigen in de traditie van bloedbroeders.

Voordat zij zich aan de poging waagden om de eeuwige bloedband werkelijkheid te laten worden, namen ze eerst een paar flink neuten. Te midden van hun feestvreugde kwamen ze op het idee om hun kameraadschap, vergelijkbaar met bloedbroeders, gelijk maar uit te voeren.

Ze doordrenkten vervolgens hun alcoholische dranken met wijwater dat ze uit een tempel hadden gehaald en sneden vervolgens hun polsen in, waarbij ze hun bloed vermengden met het plengoffer, een handeling die bedoeld was om een ​​blijvende band te symboliseren.

Tragisch genoeg werd de pols van Apichate per ongeluk te diep ingesneden, wat resulteerde in overvloedige bloedingen. Bezorgd om het welzijn van zijn metgezel, nam Boonhome snel contact op met het reddingsteam voor dringende medische interventie.

Het reddingsteam verleende beide personen eerste hulp; de ernst van de verwonding van Apichate maakte echter een ziekenhuisbehandeling noodzakelijk.

Khun Sinchai Lueang-On, een 46-jarig lid van het reddingsteam, legde uit dat de praktijk, in de volksmond aangeduid als Phuk Siao (ผูกเสี่ยว) in de noordoostelijke provincies van Thailand, het gebruik van bloed inhoudt om geloften, toezeggingen of overeenkomsten te heiligen, de woorden die worden gesproken met een inherent gevoel van authenticiteit en potentie.

Vrij vertaalt laat “Phuk Siao” zich naar “een vriendschap binden”, waarbij “Phuk” staat voor “binden” en “Siao” voor “vriendschap”.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Facebook 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!