Pas op voor de byte: de online aangebonden neptanden in Thailand zijn van slechte kwaliteit met lachwekkende gevolgen

NOORDOOST-THAILAND:- De valkuilen van online winkelen kwam gisteren opnieuw in de schijnwerpers nadat een oudere man was misleid tot het kopen van een set neptanden die onbruikbaar en lachwekkend waren en “bleken” eveneens van een slechte soort plastic.

De mislukte aankoop werd gisteren, 6 augustus door de gebruiker @tuttapan1329 op TikTok werd gedeeld, leidde tot een breder gesprek over het risico van het online kopen van minder dan authentieke goederen, wat consumenten nog steeds niet op de hoogte houdt, ondanks de verscheidenheid aan beschikbare producten en diensten.

Vaak verkocht door anonieme verkopers of via verdachte callcenters, lokken deze producten van dubieuze kwaliteit slachtoffers met hun concurrerende prijzen, freebies en overtuigende advertentiestrategieën die een bedrieglijk functioneel beeld van de items schetsen. De uitdaging ligt echter in het onderscheiden tussen onbetrouwbare verkopers die gebruikmaken van deze technieken en legitieme bedrijven.

De TikTok-video die werd gepost door @tuttapan1329 bood kijkers inzicht in dit probleem. De gebruiker plaatste het verhaal over zijn vader die was misleid om niet één, maar twee paar neptanden te bestellen via een gerenommeerd online platform.

De post plaatste op hysterische wijze de heldere, onrealistische witheid van de neptanden naast zijn normale set, en bestempelde de vervalsing als een vergeefse poging om een ​​echt kunstgebit na te bootsen. Het bijschrift bij het bericht waarschuwde gebruikers om ouderen niet toe te staan ​​talloze YouTube-video’s te bekijken, wat hen uiteindelijk leidde tot oplichting met verleidelijke aanbiedingen zoals “650 baht voor één, krijg er één gratis.”

Het bericht kreeg veel aandacht, leidde tot een groot aantal reacties en leidde tot een wijdverbreid debat over de oudere man die online neptanden kocht.

Velen onthulden dat ze bijna in de val waren gelopen, alleen gered door van tevoren de TikTok berichtgeving bekeken te hebben. De gedeelde ervaring benadrukte het belang van waakzaamheid bij het online kopen van producten, en onderstreepte het waarschuwende verhaal dat niet alle gouden deals zo blinken als dat ze blijken te zijn.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Khaosod 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!