Er heerste gisteren opwinding en spanning bij de jaarlijkse buffelrace in Chonburi

CHONBURI:- Er was gisteren opwinding in de bruisende in de provincie Chonburi tijdens de jaarlijkse buffelrace op te merken, deze race plaatselijk bekend als “Krad Na — Kwaai Dee” of “Ploughfield — good buffalo” trok zoals vanouds véél publiek.

Het festival, geworteld in de landbouwtradities van de regio, trok deelnemers en toeschouwers van heinde en verre en bracht de gemeenschap samen om elkaar te steunen en te vieren.

Gezegend met uitgestrekt vlak terrein, staat de gemeenschap Napa al lang bekend om zijn agrarische bekwaamheid, met name in het verbouwen van rijst. Tijdens het rijstplantseizoen komt de hechte gemeenschap samen om elkaar te ondersteunen door buffels te gebruiken om de velden te ploegen —  een traditionele praktijk die bekend staat als ​“Krad Na.” Deze traditie, die recht uit het hart komt, symboliseert de solidariteit en het mededogen van de boeren onderling.

Het idee om een ​​buffelrace te organiseren kwam voort uit de wens om vreugde en ontspanning te brengen aan de hardwerkende boeren en tegelijkertijd de gezondste en sterkste buffels in de gemeenschap onder de aandacht te brengen. Zo ontstond het buffelras ​“Krad Na — Kwaai Dee”, dat in de loop van de tijd een gekoesterde traditie is geworden in het dorp Napa.

De festiviteiten begonnen om 10.15 uur en duurden tot 18.00 uur, met deelnemers en toeschouwers die zich gretig verzamelden rond het evenemententerrein. De buffelrace was niet alleen voor recreatief plezier, maar versterkte ook de band tussen de dorpelingen en onderstreepte de belangrijke rol die buffels spelen in hun agrarische leven.

De buffelrace ​’Krad Na — Kwaai Dee’ is meer dan alleen een sportevenement; het belichaamt het rijke culturele erfgoed en de waarden van de boerengemeenschap van Napa. Toen de zon onderging na een dag van opwinding en eenheid, liet het festival een blijvende indruk achter op alle aanwezigen en bevestigde het de blijvende geest van samenwerking en viering in deze hoek van de provincie Chonburi.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Pattaya Mail

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!