Klokkenluider Chuvit beweert dat het zeker is dat generaal Prawit eind augustus de eerste minister van Thailand zal worden

BANGKOK:- Gisteren voorspelde khun Chuwit Kamolvisit op de Thaise televisie dat de volgende premier van Thailand de 78-jarige leider van de Palang Pracharat-partij en huidig ​​vice-premier Prawit Wongsuwan (rechts) zal zijn, eind augustus zal hij voor deze functie worden gekozen.

De Pheu Thai-partij begint de week als een verzwakte kracht in de Thaise politiek, hoewel haar mandaat om een ​​regering te vormen gedoemd is, zeggen insiders. Dat geldt ook voor hun de facto leider, Thaksin Shinawatra, die dit weekend verjaardagsvieringen bijwoonde als gast van de autoritaire Cambodjaanse heerser Hun Sen, die openlijk de spot dreef met politieke groeperingen die volledige democratie in Thailand nastreefden.

Het land wordt geconfronteerd met een dieper wordende crisis nu de pogingen van het conservatieve establishment om de niet-gekozen Thaise senaat te gebruiken om de samenstelling en vorming van de volgende regering na de algemene verkiezingen van 14 mei te dicteren, sterker en meer vertekend worden.

De vooruitstrevende politieke activist en anticorruptiestrijder Chuwit Kamolvisit, die deze week onthulde dat hij misschien nog maar acht maanden te leven heeft, voorspelt dat de volgende premier van Thailand de 78-jarige generaal Prawit Wongsuwan zal zijn, die eind augustus zal overlijden na verschillende meer stemmen worden gekozen in het parlement en het falen van de Pheu Thai-partij om een ​​regering te vormen.

Gisteren voorspelde klokkenluider en waarheidsactivist Chuwit Kamolvisit dat er ten minste twee stemmingen zullen zijn om de 30e premier van Thailand te kiezen en dat de eindstemming ergens eind augustus zal plaatsvinden.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Asian News

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!