Een bak ellende in de noordelijke provincie Mae Hong Son als gevolg van zware aanhoudende regenval

MAE HONG SON:- Een dorpeling werd dood aangetroffen en verschillende anderen raakten gewond toen een plotselinge modderstroom als gevolg van aanhoudende zware regenval door hun bergdorp in het subdistrict Mae Sam Laep van het district Sop Moei in de noordelijkste provincie Mae Hong Son van Thailand raasde.

Twaalf huizen in het dorp Ban Mae Torla werden weggespoeld door de sterke stroming. Sinds het instorten van verschillende elektriciteits- en telefoonpalen zit het dorp zonder stroom- en telefoonaansluitingen. 

Khun Pongpipat Meebenjamart, de burgemeester van tambon Sob Moei zei dat ervhonderden dorpelingen waren geëvacueerd voor hun veiligheid. Alle wegen naar het dorp zijn versperd door modder, omgehakte bomen en rotsblokken. 

Het districtshoofd van Sop Moei heeft vrijwilligers van het Ministerie van Defensie, lokale functionarissen en zwaar materieel naar de getroffen gebieden gestuurd om de wegen vrij te maken van puin. Automobilisten wordt aangeraden extra voorzichtig te zijn op de wegen richting Sop Moei vanwege het risico op vallende stenen en keien.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Thai PBS World

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!