Strandverkopers van Pattaya klagen over de maatregel die parkeren aan strandzijde verbiedt

PATTAYA:- Sommige strandverkopers zijn totaal niet blij met de maatregel die parkeren aan de strandzijde van Pattaya Beach verbiedt, omdat dit een negatieve invloed op het toerisme zou hebben.

De parasolexploitanten op Pattaya Beach beweerden tegen de lokale media dat het parkeerverbod ervoor zorgde dat de toeristische sfeer tijdens deze 6-daagse vakantie saai en rustig is, omdat de meeste toeristen het lastig vinden om Pattaya Beach te bezoeken vanwege het ontbreken van parkeerplaatsen.

Khun Wittaya Boonma, een van de getroffen ondernemers, beweerde dat hij alleen de eerste en tweede dag van de lange vakantie wat drukte zag.

Behalve andere factoren, was Khun Wittaya van mening dat het verbod op parkeren aan de rechterkant van de weg een cruciale rol speelt bij het beïnvloeden van toeristen. Tijdens het hoogtepunt van de COVID-19-pandemie had Pattaya toeristen ondergebracht door aan de rechterkant te parkeren.

Naarmate de pandemische situatie verbeterde en de verkeersproblemen begonnen toe te nemen na de terugkeer van toeristen, werd de regel gewijzigd en was parkeren aan de rechterkant niet langer toegestaan. Wittaya zei dat dit resulteerde in een gebrek aan parkeerplaatsen, waardoor toeristen op zoek gingen naar alternatieve plaatsen aan zee om te bezoeken, zoals Jomtien & Rayong bijvoorbeeld.

“De stranden van Rayong bieden comfortabele en toegankelijke parkeerfaciliteiten, dus toeristen vinden het aantrekkelijker om te bezoeken”, zo klaagde Wittaya tegen lokale media.

Daarom hoopten de strandparasol-exploitanten dat de stadsambtenaren van Pattaya snel actie zullen ondernemen om de parkeerproblemen op te lossen, evenals de eeuwig durende renovatie van het voetpad. Dit is niet alleen gunstig voor exploitanten van parasols, maar ook voor verschillende andere bedrijven die aan het strand actief zijn, zo vertelde Khun Wittaya.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: 77khaoded.com

Tags:

Eén gedachte over “Strandverkopers van Pattaya klagen over de maatregel die parkeren aan strandzijde verbiedt”

  1. “Schuin parkeren” op de nieuwe parkeerplaatsen kunnen dubbel zo veel auto’s parkeren. En is veel gemakkelijker op de parkeerplaats in te rijden en weg te rijden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!