De luchtaanvallen aan de Thaise grens met Myanmar gaan door

MAE HONG SON:- De ontstane situatie in de deelstaat Kayah aan de andere kant van de grens met Mae Hong Son is nog steeds zorgwekkend, aangezien het leger van Myanmar zijn luchtaanvallen op het Karenni-verzet voortzet, zo maakte het grenscommandocentrum van Mae Hong Son gisteravond bekend.

Het centrum zei dat vliegtuigen van het Myanmarese leger constant over het grensgebied tegenover het Khun Yuam-district aanvallen uitvoeren en dat Myanmarese soldaten in het gebied tegenover de districten Mueang en Mae Sariang onrust veroorzaken.

Het centrum zei dat momenteel 8.852 Myanmar-vluchtelingen in vijf opvangcentra in de districten Mae Sariang, Khun Yuam en Pang Moo wonen.

Een bron van het Karenni-leger zei dat het leger van Myanmar drie dorpen in de gemeente Loikaw van Kayah had beschoten, waarbij enkele Karenni-troepen gewond waren geraakt. Er waren ook luchtaanvallen gelanceerd vanuit de buurt van de militaire basis tegenover het district Pang Moo om een ​​Karenni-hinderlaag te onderscheppen.

Nu de gevechten heviger worden, zal Myanmar  verdere luchtaanvallen uitvoeren in de buurt van zijn basis tegenover het Mueang-district van Mae Hong Son, zo voegde de bron eraan toe.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Thai PBS World

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!