Het overgrote deel van Thailand krijgt tot donderdag te maken met regenbuien

BANGKOK:- Het TMD liet weten dat het overgrote deel van Thailand te maken gaat krijgen met zware tot zeer zware regenbuien, welke naar verwachting tot aanstaande donderdag aanhouden, dit als gevolg van een gematigd moessondal dat over het hogere noorden en Laos ligt, en een lagedrukgebied nabij de kust van Boven-Vietnam.

Ondertussen zal de zuidwestelijke moesson die heerst over de Andamanse Zee en de Golf van Thailand van zaterdag tot donderdag intenser worden, volgens de zevendaagse voorspelling van het meteorologisch instituut.

Het weerinstituut zei dat deze omstandigheden zullen leiden tot meer regenval in het hele land, met geïsoleerde zware regenval waarschijnlijk in de noordoostelijke en centrale regio’s, waaronder Bangkok, en de oostkust van het zuiden. Afzonderlijke zeer zware regenbuien zijn mogelijk aan de noord-, oost- en zuidwestkust.

Golven in de bovenste Andamanse Zee en de bovenste Golf kunnen oplopen tot twee tot drie meter hoog en meer dan drie meter in onweersbuien.

Het weerinstituut waarschuwde ook voor plotselinge overstromingen en buiten hun oevers tredende rivieren in laaggelegen gebieden. Kleine boten moeten tot donderdag aan wal worden gehouden in de bovenste Andaman en de bovenste Golf.

De afdeling zei dat de tropische tyfoon “Doksuri” boven de Zuid-Chinese Zee zaterdag aan land zal komen in Fujian. Het wordt gedegradeerd tot een tropische storm, tropische depressie en tenslotte een lagedrukgebied. De storm heeft geen direct effect op Thailand.

Een andere tropische storm “Khanun” vormt zich ten oosten van de Filippijnen en trekt langzaam naar het noordwesten richting China, zo voegde het TMD eraan toe.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Het Thais Meteorologisch instituut 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!