Jaloerse bigamist schiet in Centraal-Thailand zijn derde vrouw naar het hiernamaals 

PATHUM THANI:- Puur uit jaloezie heeft een jaloerse Thaise bigamist gisteravond zijn derde vrouw doodgeschoten in een tweedehands T-shirtwinkel in de provincie Pathum Thani nabij Bangkok. Verbazingwekkend genoeg werd het slachtoffer later door niemand minder dan de schutter zelf naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten van het politiebureau van het hoofddistrict Nakhon Pathom onderzochten de plaats delict dat in een tweedehands kledingwinkel was gevestigd. Agenten zagen bij aankomst buiten het gebouw al de nodige bloedvlekken. De politie hoorde van getuigen dat het slachtoffer een 27-jarige vrouw was genaamd, Khun Araya Aumsart, die naar het ziekenhuis werd gebracht voordat de politie arriveerde. De schutter was de echtgenoot van Araya, de 38-jarige Khun Chonkawee Deechan.

Volgens het ziekenhuisrapport was Araya er ernstig aan toe en zit de kogel nog steeds in haar schedel.

Na verder onderzoek meldde de commissaris van het politiebureau van hoofddistrict Nakhon Pathom, kolonel Phuphon Thapcharoen, dat de schutter Chonkawee Deechan was. Hij had drie vrouwen en een kind met zijn eerste vrouw. De eerste en tweede vrouw woonden bij Chonkawee, terwijl de derde vrouw, Araya, elders woonde en af ​​en toe bij Chonkawee logeerde.

De daad van geweld was ingegeven door jaloezie. 
Chonkawee geloofde dat Araya een geheime affaire had met een andere man en was van plan hem voor die persoon te verlaten. Op de dag van het incident brak er een verhitte discussie uit tussen de twee, die eindigde in een vuurgevecht. De politie kon Chonkawee arresteren en diende aanvankelijk twee aanklachten tegen hem in, waaronder poging tot moord en illegaal wapenbezit.

Volgens de wet riskeert Chonkawee de helft van de straf uit artikel 288 van het Wetboek van Strafrecht, waarin staat dat iedereen die anderen vermoordt levenslange gevangenisstraf of 15 tot 20 jaar gevangenisstraf riskeert. Voor het bezit van het wapen zonder vergunning riskeert Chonkawee een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar, een boete van maximaal 20.000 baht, of beide, onder Sectie 7 van de wet op vuurwapens, munitie, explosieven, vuurwerk en imitatievuurwerk.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!