Drie “Bolt” Chauffeurs lopen ernstige steekwonden in Pattaya op tijdens vechtpartij met “Win” rijders

PATTAYA:- Dat de conflicten in de taxiservice in Pattaya tot een uitbarsting zou komen was een kwestie van tijd, gisteren raakte drie Bolt-rijders gewond, een met een ernstige steekwond in zijn buik, nadat ze in Pattaya ruzie hadden gemaakt met een groep motortaxi-rijders met oranje hesjes, bekend als Win-rijders, over zogenaamd territorium.

Het incident werd gisteren gemeld bij het politiebureau van Pattaya. De politie en reddingswerkers van Sawang Boriboon haastten zich naar de plaats van het incident aan de voorkant van een condominium in de wijkgemeente Naklua, om de gewonden bij te staan.

Ter plaatse werden drie mannen aangetroffen met verwondingen, waaronder de 24-jarige Khun Burapchat Suksawat, die in de buik was gestoken, de 29-jarige khun Sakda Baiyai, die verwondingen had opgelopen aan zijn rechtervoet, en de 30-jarige khun Oran Tangchai, die met een stomp voorwerp op de linkerarm was geslagen en verwondingen had opgelopen.

De gewonden werden allemaal overgebracht naar het Banglamung-ziekenhuis, waarbij khun Burapchat in kritieke toestand verkeerde. Het trio zou naar verluidt werken voor een mobiele ride-hailing-applicatie genaamd Bolt.

Volgens de 50-jarige motortaxichauffeur en ooggetuige, de khun Phong Champathong, arriveerde een van de gewonden bij het condominium om een ​​passagier op te halen. Toen hij dat zag, zei hij tegen hem dat hij wat “manieren” moest hebben en ergens anders een klant moest gaan ophalen, aangezien Phong beweerde dat het appartement het grondgebied was van een gewone taxistandplaats voor motorfietsen. Deze Bolt-rijder kwam later terug met een groep van zijn vrienden en begon stoten uit te delen naar de Win-rijders. Een anonieme Win rijder haalde toen een mes tevoorschijn en stak de Bolt-rijder neer uit zelfverdediging, zo beweerde khun Phong.

De Win-rijders vluchtten niet na het incident en voerden aan dat de Bolt-chauffeurs agressief waren en dat ze handelden uit zelfverdediging. De politie bekijkt camerabeelden en opnames van omstanders om de steekpartij te identificeren.

Dit incident werpt opnieuw licht op de toenemende spanningen en conflicten tussen de Bolt-rijders en Win-rijders in Pattaya.

Begin juni zouden renners van Bolt een groep Win-renners overvallen hebben klant- en territoriale geschillen. Daarbij raakten twee mensen gewond.

De autoriteiten van Pattaya hebben talloze klachten ontvangen over deze verslechterende problemen en werken aan het vinden van een oplossing.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!