Vooraanstaande universiteit in Thailand is op zoek naar proefkonijntjes voor vaccin-onderzoek

BANGKOK:- De Chulalongkorn Universiteit, afdeling medicijnen zoekt vrijwilligers voor een nieuwe studie om de werkzaamheid te onderzoeken van het Moderna bivalente Covid19 vaccin bij de bescherming tegen nieuwe subvarianten van het Omicron-virus en of als een alternatieve boosterdosis in Thailand.

Een online verklaring van viroloog, Dr. Yong Poovorawan zei dat het moderne bivalente vaccin nu wordt aanbevolen als een seizoensgebonden herhalingsdosis in westerse landen, omdat is aangetoond dat het beschermt tegen Omicron-subvarianten BA.4 en BA.5, evenals tegen de oudere stammen van de Covid-19 19 virus beschermt.

In Thailand zijn de sublijnen BA.4 en BA.5 echter al vervangen door de XBB-subvariant, met name de XBB.1.16, die momenteel wordt beschouwd als een van de overheersende stammen van het coronavirus, aldus het hoofd van het Excellence in Clinical Virology aan de Chulalongkorn University School of Medicine.

Daarom is deze studie nodig om te onderzoeken in welke mate het bivalente Moderna-vaccin beschermt tegen nieuwe Covid 19-infecties in het land, aldus dr. Jong. “Degenen die geïnteresseerd zijn in deelname aan dit onderzoeksproject moeten minstens 18 jaar oud zijn, fysiek fit zijn en geen voorgeschiedenis hebben van ernstige gezondheidsproblemen of allergieën voor Covid19 vaccins”, zei hij.

Potentiële vrijwilligers moeten zes maanden voor deelname aan deze nieuwe studie al minimaal twee injecties met het Covid-19-vaccin hebben gekregen. In het geval van mensen die al besmet zijn met het Covid-19-virus, moet er in dit onderzoek minimaal drie maanden zitten tussen de laatste infectie en het moment dat ze het bivalente Moderna-virus krijgen, zei hij.

Alle vrijwilligers moeten ermee instemmen dat hun bloed ongeveer vier weken na de injectie wordt afgenomen om hun niveau van immuniteit tegen de dominante stammen, waaronder XBB.1.16, te testen. dr Opas Karnkawinpong, staatssecretaris van Volksgezondheid, zei dat het aantal nieuwe Covid-19-infecties de afgelopen drie weken lijkt te zijn vertraagd na een piek in het aantal nieuwe infecties.

Ondanks de daling van het aantal nieuwe infecties, zal het ministerie van Volksgezondheid de situatie van Covid-19 nauwlettend volgen tot de volgende schoolvakanties, het nieuwe maanjaar en het einde van het koude seizoen, zei hij. Op dit moment is er geen reden tot ongerustheid over de besmettingssituatie.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!