Zware regenwaarschuwing: 39 Thaise provincies in Thailand waaronder Bangkok, zetten zich schrap zetten voor mogelijke overstromingen

BANGKOK:- Het Thais Meteorologisch instituut, het TMD heeft een waarschuwing afgegeven voor aanhoudende regenval in grote delen van het land. In totaal zullen naar verwachting 39 provincies, waaronder de hoofdstad Bangkok, hevige regenval ervaren. 

Het instituut heeft de inwoners van deze regio’s gewaarschuwd om vanaf vandaag op hun hoede te zijn voor mogelijke plotselinge overstromingen en landafvoer.

Het TMD meldde dat de moesson boven het zuidwesten aan intensiteit heeft gewonnen en het bovenste deel van de Andamanse Zee en het bovenste deel van Thailand bedekt. Dit weerpatroon, in combinatie met lagedrukbedekking boven Boven-Vietnam, zorgt voor meer regenval. In de bovenloop van de Andamanse Zee kunnen de golven naar schatting maar liefst twee meter hoog worden. Ondertussen hebben zowel het onderste deel van de Andamanse Zee als de bovenste Golf van Thailand te maken met golven van 1 tot 2 meter hoog. Gebieden met onweer hebben golven van meer dan 2 meter. 

De lagere Golf van Thailand wordt ook in de gaten gehouden, aangezien golven naar verwachting zullen stijgen tot ongeveer 1 meter en 1 tot 2 meter uit de kust zullen reiken. Scheepvaartverkeer in de Andamanse Zee en de bovenste Golf van Thailand wordt hierbij gewaarschuwd om voorzichtig te zijn tijdens het zeilen, met name in door onweer getroffen gebieden.

Voor Noord-Thailand zullen gebieden zoals Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Nan, Sukhothai, Tak, Uttaradit, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok en Phetchabun extreem weer ervaren. De laagste temperaturen zullen waarschijnlijk variëren van 24 tot 26 graden Celsius, terwijl de hoogste tussen 33 en 35 graden Celsius kan zijn. De zuidwestenwind waait met snelheden van 10 tot 20 kilometer per uur.

Evenzo wordt zware regenval verwacht in Centraal-Thailand, waar provincies als Nakhon Sawan, Uthai Thani, Kanchanaburi en Ratchaburi een hoog risico lopen. De laagste temperaturen zullen waarschijnlijk tussen de 26 en 28 graden Celsius liggen, terwijl de hoogste temperaturen waarschijnlijk tussen de 33 en 36 graden Celsius zullen liggen.

Bovendien wordt voor Bangkok en omgeving verwacht dat 60% van het gebied met onweer te maken krijgt. De laagste temperatuur schommelt naar schatting rond de 26 tot 28 graden Celsius, met de hoogste 33 tot 34 graden Celsius. De zuidwestelijke wind verplaatst zich met snelheden van 10 tot 25 kilometer per uur.

De gevolgen van de barre weersomstandigheden en de stortregens dreigen plotselinge overstromingen te veroorzaken en leiden tot mogelijke overstromingen in laaggelegen gebieden, met name in gebieden in de buurt van heuvelachtige terreinen en waterwegen.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!