Thailand streeft samen met Laos en Myanmar naar grensoverschrijdende initiatieven voor het aanpakken van luchtvervuiling 

BANGKOK:- Ambtenaren in Bangkok hebben initiatieven opgevolgd die eerder dit jaar zijn uitgevoerd in het kader van een overeenkomst tussen Thailand, Laos en Myanmar om de grensoverschrijdende waas te bestrijden. 

Regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri wees op belangrijke ontwikkelingen in de samenwerking rond de grensoverschrijdende luchtvervuiling die voortvloeit uit de tripartiete bijeenkomst van leiders uit Thailand, Laos en Myanmar.

In april woonde de Thaise premier generaal Prayut Chan-o-cha een online bijeenkomst bij over grensoverschrijdende luchtvervuiling met de Laotiaanse premier Sonexay Siphandone en de leider van Myanmar, senior generaal Min Aung Hlaing.

Anucha legde uit dat tijdens deze bijeenkomst de drie naties overeenkwamen om samen te werken om de vervuiling op te lossen. Tripartiete bijeenkomsten van hoge functionarissen uit de drie landen werden gehouden als onderdeel van een “Clear Sky-strategie”, gericht op het terugdringen van het totale aantal branden.

Samenwerking op dit gebied werd op alle niveaus aangemoedigd, waarbij gebruik werd gemaakt van de mechanismen van de relevante commissies voor grensaangelegenheden van de drie landen. Er werd informatie uitgewisseld en er werd gezamenlijk gewerkt aan het meten van de luchtkwaliteit. Ambtenaren hielden ook workshops over branden in de open lucht en luchtverontreiniging, en ontwikkelden plannen voor de korte, middellange en lange termijn om de grensoverschrijdende waas te beteugelen.

Anucha zei dat het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken de kwestie van grensoverschrijdende nevel heeft opgenomen in de verklaring van de Thaise leider op de 42e ASEAN-top op 9-11 mei, waarin Thailand voorstelde om de kwestie van nevel aan te pakken onder de “Clear Sky-strategie” om de problemen op te lossen. .

Thailand van zijn kant zal zich richten op het verbeteren van systemen voor het opsporen en lokaliseren van stof in de lucht en zal mogelijke maatregelen overwegen om de invoer van landbouwproducten die de luchtverontreiniging verergeren, te beperken. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!