Plai Sak Surin vliegt komende zondag 1e klas vanuit Sri Lanka terug naar Thailand 

BANGKOK:- De mensen en de pers zijn uitgenodigd om “Plai Sak Surin”, een van de drie Thaise olifanten die aan Sri Lanka zijn geschonken, komende zondag (2 juli) te verwelkomen, zo liet het Thaise Olifanten bescherming’s centrum aan de media weten.

Plai Sak Surin werd in 2001 aan Sri Lanka geschonken toen de olifant ongeveer 10 jaar oud was. De Sri Lankaanse regering droeg het eigendom van Plai Sak Surin over aan de Kande Vihara-tempel om te dienen als drager van de heilige Boeddha-relikwieën tijdens eerbiedceremonies. Later bleek dat Plai Sak Surin aan ernstige gezondheidsproblemen leed nadat hij mishandeld was.

De vlucht van de olifant van Sri Lanka naar Thailand zal ongeveer zes uur duren, aldus het centrum. Het voegde eraan toe dat ambtenaren, waaronder dierenartsen en mahouts, ervoor zullen zorgen dat de olifant na terugkeer op zijn gemak zal zijn en behandeling en rehabilitatie zal ondergaan.

Plai Sak Turin zal ten minste 30 dagen in het Thaise Olifantenbeschermingscentrum in het Hang Chat-district van Lampang verblijven, dit in overeenstemming met de voorschriften voor de bestrijding van dierenepidemieën.

Geïnteresseerde lezers van Olleke Bolleke in Thailand  kunnen Plai Sak Surin volgen via de Facebook-pagina van het centrum, www.facebook.com/elephantcenter, zei het, eraan toevoegend dat er een videoclip zou worden geüpload om te laten zien hoe de ambtenaren de olifant behandelen.

Het centrum voegde eraan toe dat het mensen in staat zou stellen om Plai Sak Surin persoonlijk de slurf te schudden zodra de olifant is hersteld en vertrouwd is geraakt met zijn nieuwe thuis.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!