Foto’s van schoolmaaltijden veroorzaken verontwaardiging op sociale media in Thailand 

THAILAND:- Foto’s van schoollunches die meer op kliekjes lijken nam op een maaltijd, hebben in Thailand op sociale media tot verontwaardiging geleid en hebben opnieuw vragen doen rijzen over de kwaliteit van de lunchmenu’s op Thaise scholen. 

Een Facebook-pagina met de naam “Mai-chub-kub-Banjong” plaatste foto’s van een moeder van wat leerlingen van de vijfde klas van een privéschool in het hoofddistrict van Bangkok elke dag als lunch moesten nuttigen.

De post legt uit dat een van de studenten de foto’s nam en ze naar zijn ouders stuurde, die geschokt waren dat ze bijna 30.000 baht per semester betalen voor collegegeld, inclusief 3.000 baht voor schoollunches. Ondanks dat ze zoveel geld uitgeven, kregen hun kinderen een schepje rijst en kipnuggets of rijst en worst. Op het moment van schrijven is het Facebook-bericht al meer dan 6.000 keer gedeeld.

De post merkte ook op dat het Thaise kabinet vorig jaar het budget voor schoollunches op alle basisscholen in Thailand heeft verhoogd, terwijl privéscholen extra betalingen van ouders eisen. Dit heeft verdere vragen doen rijzen over de kwaliteit van het voedsel dat aan de jonge studenten wordt geserveerd.

De post klaagde ook dat wanneer ambtenaren van het Ministerie van Onderwijs op bezoek komen met verslaggevers ter plaatse, het lunchmenu vaak wordt gepresenteerd als heerlijk en met een grote verscheidenheid aan opties, wat in tegenstelling is tot wat ze op andere dagen ervaren. In de post staat ook dat de ouders hun zorgen al hebben geuit aan de leerkrachten, maar dat er niets is verbeterd. Schoollunchbudgetten zijn al lang een probleem op plattelandsscholen in heel Thailand, waar de voedselkwaliteit is verslechterd en jonge kinderen ondervoed zijn.

In 2019 werd een schooldirecteur in de provincie Surat Thani in Zuid-Thailand ontslagen nadat er een video was opgedoken waarin studenten rijstnoedels met vissaus aten voor de lunch. Twee jaar later werd de directeur veroordeeld tot 192 jaar gevangenisstraf wegens zijn betrokkenheid bij corruptie in verband met de financiering van schoollunches.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!