Bewoners in Thailand geven een mooi uitgesneden houten fallus een cadeau aan de regengoden

KANCHANABURI:- De inwoners van de provincie Kanchanaburi in het westen van Thailand voerden een buitengewoon ritueel uit om de regen op te roepen. Ze lieten een gigantische houten penissculptuur, bekend als een “palad khik”, door de dorpen paraderen en baden tot de boeddhistische regengoden, zo meldde Kanchanaburi News op Facebook.

De fallus weegt maar liefst 600 kilogram en dient als amulet dat door veel Thaise mensen wordt gedragen. Velen geloven dat het bescherming biedt tegen boze geesten en spoken en gratie en populariteit brengt aan de persoon die het draagt.

Meestal is de palad khik gemaakt van hout en klein genoeg om gemakkelijk te dragen. Het beeld, gemaakt door de bewoners van de wijk Sai Yok in Kanchanaburi, is echter ongewoon groot. 

De 45-jarige Khun Manote vertelde in een interview met de Thaise Channel 3 TV uit dat de meeste inwoners van het gebied leven van landbouwactiviteiten zoals het verbouwen van cassave en maïs. Het gebrek aan regen veroorzaakte moeilijkheden voor de bewoners, daarom voerden ze het ritueel nauwgezet uit.

Khun Manote meldde dat het wel regende na de ceremonie, maar alleen in het bos en niet op de velden van de bewoners. Hij legde uit: “We wilden dat de weergoden in de hemel ons opmerkten en beseffen dat we regen echt nodig hebben. 

Daarom hebben we het reusachtige houten penisbeeld zo gemaakt dat de goden het duidelijk zouden opmerken.”

Een man met een riem van fallusvormige palad-khik-amuletten. Deze palad-khik hebben niets met mannelijkheid te maken, maar ze zouden geluk moeten brengen.

Khun Manote beweert dat het ritueel succesvol was omdat het kort na de ceremonie begon te regenen. De regen viel echter alleen in de gebieden die worden aangegeven door de bovenkant van de penissculptuur. Dit vergde veelvuldige aanpassingen om de regen op de juiste plekken te laten vallen. 

Nadat hun wens voor regen was ingewilligd, hielden de lokale bewoners een processie en droegen het beeld door de gemeenschap om de regen te vieren en hun dankbaarheid aan de goden te betuigen

Olleke Bolleke in West-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!