De kennismaking tussen de zieke Thaise olifant in Sri Lanka en uit Thailand overgevlogen mahouts gaat voorspoedig 

THAILAND:- Twee mahouts van de Thaise bosbouw organisatie die naar Sri Lanka zijn overgevlogen, hebben Sak Surin, de zieke Thaise olifant, in de dierentuin van Dehiwala ontmoet en zijn begonnen het dier te voeren en te wassen.

De belangrijkste taak van de mahouts is om het dier te trainen om de speciaal gemaakte kooi die naar Sri Lanka is gevlogen, binnen te gaan, te verlaten en te blijven. Ze hebben hiervoor ongeveer twee weken de tijd, zodat de olifant op tijd naar huis kan worden gevlogen.

Khun Kanchana Silpa-archa, adviseur van het Strategisch Comité voor Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu van de minister, plaatste eergisteren (zaterdag) in haar Facebook-bericht dat een ambtenaar van de Thaise ambassade in Sri Lanka haar vertelde dat de eerste ontmoeting tussen de mahouts en Sak Surin vrij goed verliep toen de olifant vroeg om eten van de mahouts.

De olifant reageerde op de Thaise taal die de mahouts in hun communicatie gebruikten. Sak Surin ontving suikerriet als beloning.

Atthaphon Charoenchansa, de adjunct-directeur-generaal van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation, zei dat het een goed teken was dat de olifant en de mahouts goed met elkaar overweg konden, en voegde eraan toe dat de twee mannen meer tijd met het dier moesten doorbrengen om om zijn repatriëring per vliegtuig in drie weken vlot te laten verlopen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!