Premier Prayut prijst “Lieve Lisa” van K-popgroep Blackpink voor het promoten van Thailand

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft K-popzangeres Lalisa “Lisa” Manoban, een lid van K-popgroep Blackpink, geprezen voor het promoten van Thailand en daarmee de economie van het land om het land te vergroten. 

Regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri zei gisteren dat de premier Lisa bewondert voor het tonen van haar trots omdat ze Thais geboren is door traditionele Thaise kleding te dragen en te spreken over “Thaise” in haar verschillende optredens en openbare activiteiten.

Lisa plaatste onlangs foto’s van zichzelf en haar vrienden in een blouse in Thaise stijl met korte mouwen en een indigo geverfde katoenen sarong met moddergeverfd Naga-patroon na een concert in Ayutthaya. Haar foto’s hebben een trend veroorzaakt onder haar fans die traditionele Thaise kleding willen bewonderen en toeristische bezienswaardigheden en culturen over de hele wereld willen bezoeken. Als Lisa op bezoek komt, krijgt de lokale economie altijd een boost, aldus de woordvoerder.

Lisa’s aandacht dient als een vorm van “soft power” die de economie stimuleert. De regering heeft het belang benadrukt om Thailand op nieuwe manieren te promoten, waarbij de staat, de particuliere sector en het maatschappelijk middenveld samenwerken om duurzame doelen te bereiken, zei Anucha. “De katoenen sarong met Naga-patroon die Lisa draagt, is een iconisch patroon in de noordoostelijke regio en een bekend handwerkproduct uit Udon Thani.

Lisa is een rolmodel voor de jonge generatie en helpt de Thaise cultuur over te brengen door traditionele kleding te dragen”, zei hij. 

De toeristische autoriteit nam gelijk de kans waar en nodigde toeristen die naar de drie oude tempels te reizen die Lisa bezocht had: De Wat Na Phra Men, de Wat Mahathat en de Wat Maenangpleum, alle drie in Ayutthaya.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!