Banken gaan in juli gezichtsherkenning toepassen voor mobiel overmaken van geld

BANGKOK:- Thaise financiële instellingen zijn begonnen met het uitrollen van gezichtsherkenning voor de klanten die goed in de slappe was zitten. Deze maatregel, bedoeld om frauduleuze activiteiten en oplichting tegen te gaan, moet deze klanten extra veiligheid bieden. 

De plv. regeringswoordvoerster Khun Traisuree Taisaranakul kondigde aan dat alle commerciële en overheidsbanken deze nieuwe beveiligingsmaatregel zullen implementeren. Vanaf juli moeten klanten die via mobiel bankieren 50.000 baht of meer overmaken of wier transacties de dagelijkse limiet van 200.000 baht overschrijden, hun identiteit verifiëren via gezichtsherkenningssystemen.

Khun Traisuree legde uit dat deze maatregel deel uitmaakt van een breder anti-cybercriminaliteitsinitiatief van de Bank of Thailand (BOT) en andere relevante autoriteiten. Commerciële banken hebben al stappen ondernomen om online fraude tegen te gaan, zoals het stoppen met het sturen van sms-berichten met weblinks naar hun klanten. 

Gebruikers van mobiel bankieren kunnen hun biometrische inlog status controleren via bank-apps. Degenen die zich nog niet hebben geregistreerd, moeten mogelijk contact opnemen met hun bank om een ​​gezichtsscan te laten uitvoeren, zodat ze kunnen voldoen aan de nieuwe regelgeving. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Tags:

Eén gedachte over “Banken gaan in juli gezichtsherkenning toepassen voor mobiel overmaken van geld”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!