De monnik die in Thailand een ongeluk achter het stuur van een pick-up truck kreeg, overtrad het verbod van de Sangha administratie 

CHIANG MAI:- Een boeddhistische monnik heeft maandag in Thailand een ravage aangericht met een pick-uptruck. Hij viel naar verluidt flauw achter het stuur en kon zijn voet niet van het gaspedaal halen.

Het ongeval van afgelopen maandag bracht het publiek ertoe eraan te worden herinnerd dat monniken in de noordelijke provincies niet mogen rijden op grond van een bestaand bevel van de Northern Sangha Administration. De aankondiging door de directeur van het Chiang Mai Boeddhisme Bureau, Khun Monthian Khammee, volgde dinsdag op een incident op maandag waarbij een monnik per ongeluk een pick-up in zijn achteruit zette, waarbij hij verschillende voertuigen achter hem raakte en beschadigde.

De monnik was Phrakhru Pornchai Piyawanno, 56, de abt van Wat Phra Phutthabat Siroy uit het district Mae Rim in Chiang Mai. Khun Monthian zei dat hoewel de Supreme Sangha Council monniken niet verbiedt om te rijden, de Northern Sangha Administration haar eigen verordening heeft dat monniken niet mogen rijden. Hij zei dat een onderzoek zal uitwijzen of Phrakhru Pornchai enige reden had om het rijverbod te overtreden. De monnik kreeg een waarschuwing.

Khun Monthian zei dat de monnik de schade ook uit eigen zak zal betalen en niet uit tempelfondsen. Sanit Kitikorn, voorzitter van de Saluang Tambon Administratieve Organisatie, zei dat het nog steeds onduidelijk was of de monnik een ziekte had waardoor hij de fout maakte.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand

Tags:

Eén gedachte over “De monnik die in Thailand een ongeluk achter het stuur van een pick-up truck kreeg, overtrad het verbod van de Sangha administratie ”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!