8 mensen tijdens de eerste avond van de avondklok in Groot-Bangkok gearresteerd

~IETS AAN DE KLOKREEP HANGEN~
(Iets algemeen bekend maken)

BANGKOK:- Afgelopen maandag werden er acht mensen gearresteerd voor het overtreden van de avondklok in de eerste nacht in Bangkok en de omliggende provincies.

Als onderdeel van een gedeeltelijke afsluiting werd afgelopen vrijdag door het administratief centrum voor de Covid19 beheersing in Bangkok en negen andere provincies een avondklok van 21.00 uur tot 04.00 uur bevolen.  De andere provincies zijn Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan en Samut Sakhon, plus Yala, Pattani, Narathiwat en Songkhla in het diepe zuiden.

Het is de mensen verboden om tussen 21.00 uur en 04.00 uur   om hun huis te verlaten (m.u.v. noodgevallen) terwijl interprovinciaal reizen wordt ontmoedigd.

“Op de eerste avond van de avondklok werden 1.500 voertuigen aangehouden en gecontroleerd en werden 2.183 personen doorzocht of ondervraagd bij 110 controleposten in Bangkok en de omliggende gebieden”, meldde het Metropolitan Police Bureau.  “Ambtenaren hebben in totaal acht arrestaties verricht, vier met betrekking tot bezit of gebruik van verdovende middelen.”

Op de eerste avond van de avondklok concentreerde de politie zich op het geven van informatie en waarschuwingen in plaats van het doen van arrestaties, legde de politiechef van Bangkok, Phukphong Phongpetra, eerder uit.

 “We zullen de intentie van de overtreders van de avondklok in overweging nemen.  Ze komen er dit keer met een waarschuwing vanaf als ze ’s nachts onbedoeld buiten zijn’, zei hij.

 Het bureau zei dat de meest voorkomende redenen om buiten te zijn tijdens de avondklok op maandag waren om producten te bezorgen (637 mensen of 29 procent) en van en naar het werk te reizen voor de nachtploeg (573 mensen of 26 procent).  Nog eens 195 mensen (9 procent) die door de politie werden aangehouden, waren schoonmaakmedewerkers van de Bangkok Metropolitan Administration die bij zonsopgang werken om het verkeer te vermijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!