76-jarig Covid19-slachtoffer uiteindelijk gecremeerd nadat vier tempels weigerde de crematie te verzorgen

~KLINKENDE MUNT SPREEKT OVERAL VERSTAANBARE TAAL~
(Met geld bereikt men veel)

CHACHOENGSAO:- Het lichaam van een 76-jarige vrouw die zaterdag stierf aan het Covid19 virus werd eergisteren uiteindelijk gecremeerd, nadat vier tempels in Chachoengsao weigerden haar stoffelijk overschot te cremeren uit bezorgdheid over mogelijke besmetting.

De autoriteiten vervoerden het lichaam gisteren uit het Phuttasothorn-ziekenhuis om in de Wat Udommongkol in Tambon Thakai, van het hoofddistrict te worden gecremeerd.

Ze was de tweede persoon die stierf aan het Covid19 virus in de oostelijke provincie.

De abt van de tempel, Phra Khru Wichit Sorakhun Theerathammo, werd door het Bureau voor Boeddhisme in Chachoengsao gecontacteerd waarbij de voorzitter van de vrijwilligerseenheid voor volksgezondheid van tambon Thakai mee hielp bij het organiseren van begrafenis van de 76-jarige Thaise vrouw.

Dit voorval trok de aandacht van het publiek nadat haar 51-jarige dochter, khun Phatchamon Thanarungwit, afgelopen zaterdag een beroep deed op de media.

De Sangha Supreme Council (SSC) heeft vorige week tempels bevolen om degenen die stierven aan Covid virus op te nemen voor een behoorlijke crematie.

Khun Sipboworn Kaewngam, een woordvoerder van het National Office of Buddhism (NOB), zei dat tempels die het budget missen voor een goede crematie een verzoek kunnen indienen bij het  lokale boeddhistische kantoor.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!