6-jarige jongen, alleen thuis in quarantaine nadat moeder en zus in het ziekenhuis zijn opgenomen

~MOEDERZIEL ALLEEN ZIJN~
(Helemaal alleen (zijn))

UDON THANI:- De zesjarige zoon van een Laotiaanse huishoudster woont alleen in hun huis nadat zijn moeder en zus vorige week besmet met Covid19 waren geraakt en in het ziekenhuis van Udon Thani werden opgenomen.

De moeder was de 96e patiënt in Udon Thani en werd op 16 april in het ziekenhuis opgenomen, terwijl de zus van de jongen de volgende dag in het ziekenhuis werd opgenomen.  Sindsdien woont de jongen alleen. Hoewel de jongen negatief is getest, moet hij in quarantaine in huis omdat hij wordt gezien als een risicovol nauw contact.  Hij zal zijn tweede test afleggen op 20 april. 

Aanvankelijk hebben gezondheidswerkers in het Klingkahm Hospital, het dorpshoofd en gezondheidsvrijwilligers ploegendiensten georganiseerd om voor de jongen te zorgen door de voorkant van het huis te bewaken, te informeren naar zijn toestand en door het hek met hem te converseren.

Het moreel van de jongen is naar verluidt goed en hij praat met de agenten, hoewel hij accepteert dat hij bang is om alleen in huis te blijven als het licht uit is.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!