56 jaar oude zwangere olifant stampt in Noordoost-Thailand haar mahout dood

BURIRAM:- Een zwangere olifant heeft gisteren haar 60-jarige mahout in de provincie Buriram in het noordoosten van Thailand doodgetrapt.  De vrouw van de overledene zei dat de olifant humeurig was vanwege het extreem warme weer.

De agenten van het politiebureau van Satuek werden naar het dorp Ban Nong Kaen in het district Sanam Chai geroepen nadat ze een melding hadden ontvangen dat een olifant zijn eigenaar had gedood.  De politie vond het lichaam van de 60-jarige Chat Mokhom, een inwoner van de provincie Surin, dood liggend bij een beek, zo stond in DailyNews geschreven.

De politie zei dat de benen en armen van Chat gebroken waren en dat zijn lichaam van top tot teen gekneusd en gehavend was.

De 53-jarige vrouwtjesolifant genaamd “Mae Nam-gnam”, vluchtte na de dodelijke aanval.  Dorpelingen probeerden de dikhuid te vangen, maar dat was moeilijk gezien de gewelddadige stemming van de olifant.

Medewerkers van het olifanten ziekenhuis van Surin werden gemobiliseerd om de olifant onder controle te krijgen en verdere schade te voorkomen.  Het personeel dreef de olifant naar een afgesloten ruimte voordat ze haar met een verdovende pijl kalm schoten.

Het personeel zei dat ze extra voorzichtig moesten zijn om de ongeboren baby van Mae Nam-ngma geen schade toe te brengen, aangezien de olifant vijf maanden drachtig is.  Na vijf uur werd de olifant uiteindelijk vastgeketend.

De 64-jarige vrouw van Chat, Khun Phatthana Mokhom, zei dat Chat iets meer dan een maand geleden de olifant kocht in Chiang Mai, Noord-Thailand, voor een prijs van 1,5 miljoen baht.

De mahout nam Mae Nam-gnam regelmatig mee om te baden in een nabijgelegen beek, zei Patthana.  Gisteren nam Chat de olifant zoals gewoonlijk in de vroege ochtend mee naar de beek, maar hij kwam niet meer terug.

Patthana zei dat ze niet zeker weet waarom de olifant Chat agressief werd, één ding staat vast: de twee kenden elkaar na slechts een maand nog niet zo goed.  Chat kende het personage van de Mae Nam-ngam nog steeds niet helemaal, zei ze.  De olifant raakte waarschijnlijk gefrustreerd door het hete weer, voegde Patthana eraan toe.

De 34-jarige zoon van Chat, Komsan Phu-ngern, zei dat zijn vader een goede carrière had in het fokken van olifanten en deze regelmatig kocht en verkocht.  Hij zei dat zijn vader alleen was en niemand had om hem te helpen als er iets misging.

Een getuige, de 56-jarige Sudjai Khawdee, zei dat hij 200 meter verderop stond toen de olifant aanviel.  Hij zei dat hij zag hoe de olifant Chat oppakte en hem in het water gooide voordat hij hem dood stampte. De olifant heeft waarschijnlijk al eerder mensen pijn gedaan, vermoedt Sudjai.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Daily News

Eén gedachte over “56 jaar oude zwangere olifant stampt in Noordoost-Thailand haar mahout dood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!