5,33 miljoen rai aan landbouwgebieden naar de filistijnen door de zich sinds 1 september voordoende overstromingen

BANGKOK:- Het ministerie van Landbouw en Coöperaties meldde dat er méér dan 5,33 miljoen rai aan landbouwgebieden in verschillende regio’s van Thailand door de overstromingen van 1 september tot 15 oktober getroffen zijn .

“5.33 miljoen plantages in 48 provincies werden getroffen door overstromingen, terwijl het totale aantal getroffen boeren geschat wordt op 463.615″, zo het Centrum voor Landbouwrampenbestrijding van het ministerie weten.”

Hiervan is 3,61 miljoen rai rijstveld, 1,67 miljoen rai is akkerbouw en 39.500 rai is fruitplantages en andere.  Het ministerie zal een eerste financiële steun van 6.700 Baht per getroffen huishouden verstrekken.”

Niet alleen de landbouw is getroffen, ook vissersbedrijven in 38 provincies zijn ook getroffen door de overstromingen met in totaal meer dan 57.000 rai beschadigde gebieden, waardoor ongeveer 40.900 boeren zijn getroffen.  Het ministerie zal een eerste financiële steun van 22.272 baht per getroffen huishouden in deze groep verstrekken.

Verder zijn er ook veebedrijven in 15 provincies door de overstromingen met een oppervlakte van 6.938 rai getroffen. Meer dan 44.600 boeren die 6,74 miljoen dieren fokken, hebben schade opgelopen.  Hiervan zijn 6,34 miljoen pluimvee, ongeveer 195.000 varkens, 150.000 runderen en 51.300 geiten en schapen.  De afdeling werkt nog aan de schadebegroting en compensatie.

Ondertussen meldde het Koninklijke departement van Irrigatie dat de overstromingssituatie in twintig provincies nog niet is afgenomen.  Het zou gaan om de volgende provincies: Nakhon Ratchasima, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Maha Sarakham, Ubon Ratchathani, Lopburi, Saraburi, Ayutthaya, Singburi, Ang Thong, Phitsanulok, Phichit, Chai Nat, Suphan Buri, Uthai Thani, Roi Eturi, Trat, Chant  Prachinburi.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “5,33 miljoen rai aan landbouwgebieden naar de filistijnen door de zich sinds 1 september voordoende overstromingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!