50 dorpelingen uit het bos in Noordoost-Thailand gered nadat een stortvloed hun weg terug overstroomde

CHAIYAPHUM:- Meer dan 50 dorpelingen die paddenstoelen in het bos van Chaiyaphum paddestoelen aan het plukken waren, kwamen vast te zitten nadat een enorme stortbui hun weg terug onder water zette. De lokale autoriteiten slaagden erin een veilige reddingsoperatie uit te voeren.

Ambtenaren van het sub-district Huai Ton mobiliseerden een reddingsteam om meer dan 50 dorpelingen te helpen die zich in het bos in het Phu Lan Kha-gebergte hadden gewaagd om paddenstoelen te verzamelen. Door de hevige regen traden verschillende bosstromen buiten hun oevers en blokkeerden de weg terug.

De dorpelingen zeiden dat ze uit verschillende districten kwamen om paddenstoelen te zoeken voor verkoop en consumptie. Terwijl ze het bos verkenden, begon het plots hevig te regenen, waardoor ze gedwongen werden te schuilen onder een grote boom.

Gedurende deze tijd hoorden ze wat klonk als stromend water van de berg voordat een hevige overstroming drie van hun metgezellen wegvaagde, die vervolgens verdwenen.

Zowel lokale als niet-lokale dorpelingen, waaronder paddenstoelenhandelaren die naar het gebied waren gekomen om paddenstoelen te kopen, strandden. Ze kregen hulp. De drie vermiste mensen werden ontdekt terwijl ze zich vastklampten aan boomtakken op meer dan 2 km afstand van waar ze werden weggevaagd en veilig werden gered.

De situatie in de provincie Chaiyaphum blijft precair omdat er nog steeds regen valt, vooral in de gebieden nabij het Phu Lan Kha-gebergte. Bosstromen zijn buiten hun oevers getreden en hebben laaggelegen gebieden, die voornamelijk uit landbouwvelden, rijstvelden en wegen bestaan, onder water gezet. 

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: TNA News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!